Υπερπανσέληνος και Κορονοϊός! Σήμερα το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ φεγγάρι του 2020!

Υπερπανσέληνος και Κορονοϊός! Σήμερα το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ φεγγάρι του 2020!

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ευχάριστη ανάπαυλα από την καραντίνα και τα μέτρα του κορονοιού και αν μας το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες να δούμε το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2020 και ίσως και το ομορφότερο της χρονιάς. Δείτε πως θα παρακολουθήσετε την τρίτη πιο όμορφη υπερπανσέληνο του 2020.

Το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του φετινού έτους θα φωτίσει απόψε τον ουρανό, καθώς θα συμβεί η τρίτη (και καλύτερη) από τις συνολικά τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020.

Στις 21:08 ώρα Ελλάδας απόψε η Σελήνη θα πλησιάσει τη Γη στο κοντινότερο σημείο της…
για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων (περίγειο). Μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος. Η σχεδόν σύμπτωση της πανσελήνου με το περίγειο του φεγγαριού αναμένεται να οδηγήσει σε ένταση του φαινομένου των παλιρροιών.

Όταν η  ροζ υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών. Μάλιστα ο δορυφόρος της Γης θα φαίνεται απόψε να έχει και ένα συνοδό στον ουρανό, ο οποίος θα είναι ο Στάχυς, ο φωτεινότερος αστέρας α (άλφα) του αστερισμού της Παρθένου.

Η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου. Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη από ό,τι απόψε.

Διαβάστε περισσότερα