Το υπέρτατο πλεονέκτημα του κάθε ζωδίου!

Το υπέρτατο πλεονέκτημα του κάθε ζωδίου!
Το υπέρτατο πλεονέκτημα του κάθε ζωδίου!

Το κάθε ζώδιο όπως ο κάθε άνθρωπος έχει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του. Σήμερα θα αναλύσουμε το υπέρτατο πλεονέκτημα που έχει το κάθε ζώδιο στην φαρέτρα του. Δείτε για ποιο λόγο π΄ρέπει να αισθάνεστε περήφανοι σύμφωνα με το ζώδιο σας.

Ποιο είναι αυτό το “όπλο” έχει στα χέρια του το καθένα απ’ τα 12 ζώδια;

Κριός

Η αυτοπεποίθησή του. Ακόμα κι αν ο Κριός δεν είναι απόλυτα βέβαιος για κάτι, δεν πρόκειται να στο δείξει ποτέ. Δηλώνει σίγουρος κι έτοιμος να στηρίξει την άποψή του με επιχειρήματα, ακόμα κι αν προσπαθήσεις να τον στριμώξεις. Αυτή η ετοιμότητά του στον λόγο, η ικανότητα να δίνει την πιο κατάλληλη απάντηση σε καίριες στιγμές είναι ένα απ’ τα δυνατά του χαρτιά, που αν αποφασίσει να παίξει σωστά να θυμάσαι πως είναι ισχυρός αντίπαλος κι έχει καλύτερες πιθανότητες από ‘σένα να κερδίσει το παιχνίδι.

Ταύρος

Η παρατηρητικότητά του. Ακόμα κι αν νομίζεις ότι μπορείς να ξεγλιστρίσεις από έναν Ταύρο, ο ίδιος βλέπει πολλά περισσότερα απ’ όσα εσύ του λες. Έχει τα μάτια του ανοιχτά, αναγνωρίζει κι ερμηνεύει κινήσεις, αντιδράσεις, βλέμματα. Αυτό είναι και το δυνατό του χαρτί, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι καρφωμένα τα μάτια του πάνω σου, μιας και πάντα είναι ιδιαίτερα διακριτικός. Έτσι, αντιλαμβάνεται και συλλέγει πληροφορίες, οι οποίες μπορεί να του φανούν πιο χρήσιμες απ’ όσο μπορεί να δείχνουν εκ πρώτης όψεως.

Δίδυμος

Η ικανότητά του να χρησιμοποιεί τον λόγο. Γνωστή μαλαγάνα ο Δίδυμος, ξέρει τι θέλεις ν’ ακούσεις κι είναι έτοιμος να στο πει. Κομπλιμέντα, υποσχέσεις, δηλώσεις, απόψεις. Ό,τι ακούς απ’ τον Δίδυμο είναι αυτό που είχες μέσα στο μυαλό σου, μιας και δεν τον ενδιαφέρει να τον γνωρίσεις εις βάθος με τα ελαττώματά του, αλλά να γίνει αρεστός δείχνοντάς σου πως έχετε περισσότερα κοινά απ’ όσα νομίζεις. Το ‘χει με τις λέξεις το Διδυμάκι μας, κι αυτό για τον ίδιο μπορεί να ‘ναι το δυνατό του χαρτί, όμως για τους υπόλοιπους παγίδα με λόγια ψεύτικα και μεγάλα.

Καρκίνος

Το κλάμα του. Όχι ότι έχει τη διάθεση να το παίζει drama queen, αλλά η επίκληση στο συναίσθημα, που του είναι κι εύκολη λόγω χαρακτήρα, έχει καταλάβει ότι πιάνει. Λίγο το ότι του έχουμε δώσει όλο τον τίτλο του ευαισθητούλη, λίγο ότι προσπαθεί να κερδίσει έδαφος δηλώνοντας πειραγμένος, πληγωμένος, στεναχωρημένος, το Καρκινάκι μας θα πρέπει να κυκλοφορεί διαρκώς μαζί με χαρτομάντιλα. Κροκοδείλια δάκρυα μην τα πιστεύεις, κι ας τα χρησιμοποιεί ο Καρκίνος ως το δυνατό του χαρτί κάθε φορά που θέλει να περάσει το δικό του.

Λέων

Η αισιοδοξία του. Δε θα μπορούσε, άλλωστε, να μιζεριάζει και να απαισιοδοξεί ένας βασιλιάς. Το Λιοντάρι είναι δυναμικό, πεισματάρικο και δημιουργικό. Πάντα σκέφτεται θετικά, ελπίζει για το καλύτερο και φυσικά δίνει το περισσότερο που μπορεί για να δει αυτή τη θετική εξέλιξη που εύχεται. Δε χάνει ποτέ την πίστη του κι αυτό είναι κάτι που, σε συνδυασμό με το πολύμορφο ταλέντο, την επιμονή και τη σκληρή δουλειά, τον κάνει να αγγίζει κάθε φορά τον στόχο του!

Παρθένος

Η οργανωτικότητά του. Γνωστό control freak το Παρθενάκι, επιλέγει την τάξη και την ασφάλεια μπροστά στον ριψοκίνδυνο αυθορμητισμό, αγαπά τις λίστες και το πρόγραμμα και τον αγαπούν κι αυτά! Θα κινηθεί με ψυχραιμία και πάντα βάση σχεδίου, μεθοδικά και σχολαστικά, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια και φυσικά με ένα plan b σε αναμονή για να μη βρεθεί ποτέ απροετοίμαστος. Αυτό είναι το ταλέντο του και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως χάρη σ’ αυτό έχει πετύχει πολλά!

Ζυγός

Η διπλωματία του. Σε όλους τους τομείς της ζωής του ο Ζυγός προσπαθεί να ‘ναι ακριβοδίκαιος και να κρατά ισορροπίες. Άσε που δεν αντέχει καθόλου τις αντιπαραθέσεις. Οπότε από νωρίς στη ζωή του έγινε επαγγελματίας στη διπλωματία. Έχει τον τρόπο να σε φέρει στα νερά του και να νομίζεις ότι η αρχική ιδέα ήταν δική σου ή να σου παρουσιάσει τόσο έντεχνα τα πράγματα που μπορεί να σε πείσει να κάνεις ιδεολογική στροφή 180 μοιρών χωρίς καλά-καλά να καταλάβεις πώς έγινε. Ας ελπίζουμε μόνο να χρησιμοποιεί για καλό τις δυνάμεις του.

Σκορπιός

Η προσαρμοστικότητά του. Ο Σκορπιός προτιμά να κρατά τα προσωπικά του ακριβώς αυτό: προσωπικά. Δεν ξέρουν πολλοί για την παιδική του ηλικία, για τους στόχους του και τα όνειρά του, για τις αποτυχίες αλλά ούτε καν για τις επιτυχίες του. Είναι μυστήριο τρένο, και το γουστάρει γιατί έτσι μπορεί να ξεδιαλέξει τις πληροφορίες που τον βολεύει να δώσει. Αυτό και μόνο τον καθιστά πραγματικά προσαρμοστικό σε κάθε παρέα κι υπό όλες τις συνθήκες. Όχι ότι θα του αρέσουν όλες οι συνθήκες, αλλά δε θα το καταλάβει κανείς, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τοξότης

Η υπερανάλυσή του. Οξύμωρο; Μοιάζει περισσότερο με μειονέκτημα παρά με δυνατό χαρτί; Για κάποιους μπορεί, όχι όμως για τον Τοξότη. Εκείνος ξέρει να φιλοσοφεί το κάθε θέμα, να βλέπει σφαιρικά την κατάσταση, να κοιτάζει το ζήτημα εξεταστικά από κάθε πτυχή, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο κάθε όφελος και φυσικά ελαχιστοποιώντας το ρίσκο και κάθε πιθανή αρνητική κατάληξη. Εξάλλου, γνωρίζει πότε πρέπει να σταματά, πριν βυθιστεί στην αδράνεια των αμφιβολιών.

Αιγόκερως

Η πειθαρχία του. Αν πει κανείς πως ο Αιγόκερως είναι παρορμητικός θα πει μεγάλο ψέμα. Ίσως ο πιο συγκρατημένος του Ζωδιακού, πατά πάντα σταθερά στα πόδια του, δουλεύει πολύ (είτε πρόκειται για μια επαγγελματική θέση, μια σχέση, μια φιλία ή ακόμα κι ένα πάρτι έκπληξη) και δεν ξεφεύγει στιγμή απ’ τον στόχο του. Αυτή του η τάση τον κάνει πιστό σύντροφο, δημιουργικό ηγέτη κι αξιόπιστο συνεργάτη. Αχ, να ‘χαμε λίγη απ’ την ωριμότητά του κάθε που ενθουσιαζόμαστε και παρασυρόμαστε!

Υδροχόος

Η κοινωνικότητά του. Φιλικός, ευχάριστος, εξωστρεφής, αυτό που ονομάζουμε «η ψυχή της παρέας», ο Υδροχόος έχει πάντα τον δικό του τρόπο να προσεγγίσει ανθρώπους, να κάνεις αβίαστα νέες γνωριμίες, να αναπτύξει πολύτιμες σχέσεις και φυσικά να εκμεταλλευτεί προς όφελός του αυτή του την ευκολία στην επικοινωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου ζητήσει χάρη ένας Υδροχόος και να σκεφτείς ακόμα να του την αρνηθείς. Εξάλλου, είναι έμπιστος και γνωρίζεις πως με την πρώτη ευκαιρία θα στην ανταποδώσει.

Ιχθύς

Η δύναμή του να ονειρεύεται. Το Ψαράκι μας είναι γνωστό πως είναι ονειροπόλο, ευαίσθητο και πλάσμα καλλιτεχνικό, με ανησυχίες που εξωτερικεύει και πάθος που διοχετεύει στη διεκδίκηση του καλύτερου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Κι ο κόσμος να χαλά, εκείνος δε σταματά να πιστεύει στους ανθρώπους και την ομορφιά γύρω του. Αφιερώνεται σε ό,τι αγαπά και παρά τις όποιες απογοητεύσεις, συνεχίζει με την ίδια πυγμή.

Διαβάστε περισσότερα