Συνταγή για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ πατατοπίτα! Θα γλύφετε τα δάκτυλα σας

Συνταγή για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ πατατοπίτα! Θα γλύφετε τα δάκτυλα σας

Η Ελληνική κουζίνα έχει παρά πολλές νόστιμες συνταγές για πίτες. Τώρα που βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο όπου οι περισσότεροι νηστεύουν λόγω Σαρακοστής την τιμητική τους έχουν οι πίτες με τα νηστίσιμα υλικά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ψάξαμε και βρήκαμε μια παραδοσιακή Ελληνική συνταγή για την παρασκευή μια πολύ νόστιμης και νηστίσιμης πατατόπιτας που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάκτυλα σας.

Συνταγή για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ πατατοπίτα

Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
5 μεγάλες πατάτες
λάδι
αλάτι και πιπέρι
2 κρεμμύδια
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο .δυόσμο φρέσκο η ξηρό
και λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε να λιώσουν ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ελαιόλαδο να πάρει υγρασία.

Βάζουμε το κρεμμύδι το όποιο έχουμε τσιγαρίσει ελαφρά και το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με ολα τα μυρωδικά και τα ενσωματώνουμε μαζί με την πατάτα και συμπληρώνουμε αν χρειάζετε λίγο λάδι.Δοκιμάζουμε μέχρι να γίνει η γέμιση της αρεσκείας μας.Θέλει λίγο επιπλέον αλάτι διότι δεν έχει τυρί.

Αλείφουμε με λάδι ένα πυρέξ και ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα μας. Βάζουμε ένα ένα φύλλο στο οποίο ρίχνουμε λίγο λάδι .Μέτα το τρίτο φύλλο ρίχνουμε την γέμιση την όποια απλώνουμε να πάει παντού.

Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και συνεχίζουμε να σκεπάσουμε την πίτα με τα τρία τελευταία φύλλα λαδώνοντας τα όπως προηγουμένως.

Διαβάστε περισσότερα