Συνεδριάζει σήμερα η προανακριτική επιτροπή για Παπαγγελόπουλο

Συνεδριάζει το απόγευμα η ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο . Τα κόμματα θα κληθούν να λάβουν θέση επί της δικογραφίας και να προτείνουν τους πρώτους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis.

Η Επιτροπή, θα διερευνήσει εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο δικαστικών λειτουργών και εάν πίεσε συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις, χωρίς στοιχεία, και να καταστήσουν κατηγορούμενους πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης, για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην υπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», είπε μεταξύ άλλων πως σήμερα, ο Δημήτρης Τσοβόλας θα καταθέσει έγγραφο στη Βουλή ώστε να «υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου», όπως είπε, αλλά και να «αποκαλύψω τους πραγματικούς σκευωρούς». Οπως είπε, θα αιτηθεί και «την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, την Ελένη Ράικου, τον Ιωάννη Αγγελή και όποιον άλλον θελήσει, ώστε να με κοιτάει στα μάτια και να λέει ότι θέλει».

Στην σημερινή ατζέντα της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει συμπεριληφθεί και τη συζήτηση για τους μάρτυρες που θα κληθούν σε κατάθεση. Ανάμεσα στους μάρτυρες που θα κληθούν σίγουρα να καταθέσουν θα είναι τα 10 πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στη δικογραφία που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, την προηγούμενη βουλευτική περίοδο, ήτοι οι οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Παναγιώτης Πικραμένος και Γιώργος Κουτρουμάνης. Επίσης βέβαιη πρέπει να θεωρείται η κλήση σε κατάθεση των πρώην υπουργών Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και Μιχάλη Καλογήρου.Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να κληθούν και όλοι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Novartis, με πρώτον τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Επιπλέον θα γίνει έρευνα για το ρόλο που διαδραμάτισαν έντυπα, δημοσιογράφοι και δημοσιεύματα.