ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ: Έτσι αντιμετωπίζεται ο Παιδιατρικός καρκίνος θυρεοειδούς

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ: Έτσι αντιμετωπίζεται ο Παιδιατρικός καρκίνος θυρεοειδούς

Ο Διακεκριμένος Πειραιώτης χειρούργος θυρεοειδή και  Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Θυρεοειδή του ΙΑΣΩ κ. Σταύρος Τσιριγωτάκης – γνωστός για το τεράστιο κοινωνικό του έργο- και το Πρότυπο κέντρο χειρουργικής θυρεοειδούς ετοιμάζουν και θα παρέχουν έναν πλήρη ιατρικό οδηγό για τους γονείς που θα αφορά τον Παιδιατρικό καρκίνο του θυρεοειδούς

Παιδιατρικός καρκίνος θυρεοειδούς: Οδηγός γονέα

Δείτε την ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο έμπειρος και ένας από τους καλύτερους χειρούργους του θυρεοειδή στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Τσιριγωτάκης:

“Τις επόμενες ημέρες θα σας παρέχουμε έναν ιατρικό οδηγό για τις Παθήσεις θυρεοειδούς σε μωρά, παιδιά και νέους: οδηγός για γονείς

Δίνουμε αυτές τις πληροφορίες σε εσάς που είσαστε γονείς παιδιών που έχουν διαγνωστεί με πάθηση του θυρεοειδούς ή που πιστεύουν ότι το παιδί τους μπορεί να έχει κάποια πάθηση θυρεοειδούς.

Στόχος μας είναι να σας δώσουμε πληροφορίες που χρειάζεστε για να βοηθήσετε το παιδί σας μέσω του εντοπισμού του προβλήματος (διάγνωσης) και της έναρξης θεραπείας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να βελτιωθεί και να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού σας.

«Οι παθήσεις του θυρεοειδούς στα παιδιά δεν είναι συχνές και αυτό μπορεί να είναι η αιτία ώστε να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να τεθεί η σωστή διάγνωση για το παιδί σας. Σε ασθενείς με όζους του θυρεοειδούς, ο κίνδυνος υποκείμενου καρκίνου του θυρεοειδούς είναι 5% για τους ενήλικες. Ωστόσο αυτός ο κίνδυνος αγγίζει το 20% στα παιδιά.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν αξιολογούμε τους όζους του θυρεοειδούς στα παιδιά. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι όλες οι παθήσεις του θυρεοειδούς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Με τη σωστή φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση, η υγεία του παιδιού σας θα αποκατασταθεί. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, τα παιδιά με παθήσεις του θυρεοειδούς ζουν υγιή και παραμένουν ενεργά».

Σε αυτό τον οδηγό συμπεριλαμβάνουμε πραγματικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε περισσότερα πράγματα σχετικά με την κατάσταση του παιδιού σας. Σας δίνουμε πρακτική καθοδήγηση που θα σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για το παιδί σας.

Σας δίνουμε συμβουλές για το πώς μπορείτε να υποστηρίξετε το παιδί σας. Οι ιατρικοί όροι μπορεί να είναι δυσνόητοι και γι’ αυτό συμπεριλάβαμε όρους για να εξηγήσουμε αυτούς που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και ειδικότερα τα παιδιά, που έχουν μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες τους. Η γενναιότητα τους απέναντι στην αντιμετώπιση μιας χρόνιας ιατρικής πάθησης σε τόσο μικρή ηλικία μας έχει αγγίξει όλους”.

Σταύρος Τσιριγωτάκης, γενικός χειρουργός MD FACS

Χειρουργός θυρεοειδούς και ενδοκρινών αδένων

Τακτικό Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (ΕΕΧΕΑ)

Τακτικό Μέλος Αμερικάνικου Κολεγίου Χειρουργών (ACS)

Τακτικό Μέλος Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών (ISS)

Τακτικό Μέλος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΕΤΑ)

Τακτικό Μέλος Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΑΤΑ)

www.xeirourgos-thyroeidh.gr

[email protected]

https://www.facebook.com/groups/Thyreoeidhs.group/

https://www.facebook.com/Stavros.M.Tsirigotakis/

Διαβάστε περισσότερα