Στα δικαστήρια Σκλαβενίτης-Καρυπίδης: Ποια η απίστευτη κατηγορία Καρυπίδη στον κολοσσό

415

Ποιος ο πόλεμος μεταξύ Σκλαβενίτη και Καρυπίδη;

Στα δικαστήρια βρέθηκαν ξανά οι πλευρές Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη, από τη μια, και Καρυπίδη,

από την άλλη, ένα χρόνο ακριβώς μετά την έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».Η χθεσινή παρουσία των παραπάνω στην ίδια ακριβώς αίθουσα όπου είχε συζητηθεί η αίτηση για τη συμφωνία εξυγίανσης, η αίθουσα 12 του κτιρίου 6 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων,

ήταν επειδή η μία πλευρά, αυτή του Καρυπίδη, έκανε αίτηση αναψηλάφησης της προαναφερθείσας απόφασης.

Ζητεί δηλαδή να ακυρωθεί η απόφαση έγκρισης της συμφωνίας επικύρωσης, αμφισβητώντας επί της ουσίας τη νομιμότητα της συμφωνίας αυτής καθεαυτήν.

Η αίτηση αναψηλάφησης της εταιρείας Αφοί Καρυπίδη συζητήθηκε χθες, όμως η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί πριν από την παρέλευση τουλάχιστον δύο μηνών.

Ειδικότερα, η πλευρά Καρυπίδη υποστήριξε ότι προχώρησε στην κατάθεση αίτησης αναψηλάφησης καθώς περιήλθαν σε γνώση της έγγραφα στις 8 Ιουνίου 2017, μετά δηλαδή και την εκδίκαση της τελευταίας τριτανακοπής επί της απόφασης της συμφωνίας εξυγίανσης (στις 24 Μαΐου 2017), τα οποία αλλάζουν τα δεδομένα.

Διαβάστε ακόμα:  Κλείδωσε η ημερομηνία εκλογών 2019: Άσχετα με την ψήφο εμπιστοσύνης, ο Τσίπρας κάνει εκλογές τον..

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι από τα έγγραφα προκύπτει ότι στη συμφωνία εξυγίανσης συμπεριλαμβάνονται εικονικές απαιτήσεις προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ελάχιστο όριο συναινούντων που είναι 60%.

Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία που κατατέθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και τελικώς εγκρίθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη, εμφανιζόταν να συναινεί το 70,2% των πιστωτών και το 64,5% των ενέγγυων.

Η πλευρά Καρυπίδη υποστήριξε ωστόσο ότι απαιτήσεις που αντιστοιχούν στο 25,76% –και προέρχονται από τις εταιρείες Helens Re, South Med και Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχών– είναι εικονικές και ως εκ τούτου το ποσοστό των πραγματικών συναινούντων είναι πολύ χαμηλότερο.

Η πλευρά Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη υποστήριξε ότι πρέπει να θεωρηθεί απαράδεκτη η αίτηση, καθώς αφενός στις περιπτώσεις των συμφωνιών εξυγίανσης το ένδικο μέσο που προβλέπεται είναι η τριτανακοπή, ενώ η αναψηλάφηση μπορεί να ζητηθεί σε περίπτωση που απορρίπτεται μια συμφωνία εξυγίανσης.

Επίσης, υποστήριξε ότι η αίτηση είναι εκπρόθεσμη, καθώς δεν κατατέθηκε εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι κάποιων προμηθευτών, τραπεζών, αλλά και το Δημόσιο, τάχθηκαν υπέρ της πλευράς Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη, ενώ αντίθετη στάση τήρησε ο νομικός εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ.

Διαβάστε ακόμα:  Θρίλερ με νεκρό 26χρονο στο Βόλο: Κοιμήθηκε σε σπίτι φίλων και ξαφνικά… – «Του φωνάζαμε…»

ΠΗΓΗ: fimes.gr

Διαβάστε την συνέχεια εδώ