Ρουμανία: Κυβέρνηση και Εκκλησία συμφωνήσαν την κατ΄οίκον διανομή του Άγιου Φωτός ! ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!

Ρουμανία: Κυβέρνηση και Εκκλησία συμφωνήσαν την κατ΄οίκον διανομή του Άγιου Φωτός ! ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!

Στην Ρουμανία όπου δεν διώκονται οι Ορθόδοξοι χριστιανοί η κυβέρνηση βρήκε την λύση και θα διανείμει στο ΑΓΙΟ ΦΩΣ στις οικίες των πιστών σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας. Σε αυτήν την συμφωνία κατέληξαν στην Ρουμανία έτσι ώστε οι πιστοί να μην στερηθούν και την Χάρη του Αγίου Φωτός! Την διανομή θα την…

κάνουν εθελοντές ενοριών, ιερείς και αστυνομικοί. Στην Ελλάδα οι αστυνομικοί ψάχνουν τον ιερέα στο Κουκάκι που “τόλμησε” να κοινωνήσει δυο άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι…

Δείτε το θέμα:

Σε κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στους πιστούς, το βράδυ της Αναστάσεως, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, μετά τη σχετική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ιερείς, εθελοντές ενοριών και αστυνομικοί θα διανείμουν το Άγιο Φως, ξεκινώντας από το βράδυ της Τετάρτης 15/4.

«Οι πιστοί θα μπορούν να βγαίνουν κοντά στο σπίτι τους, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, έτσι ώστε να αποφευχθεί το πλήθος και ομάδες άνω των τριών. Δύο ή τρεις κάτοικοι μίας πολυκατοικίας μπορούν να προσφέρουν, με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, σε όλους τους ενοίκους του κτιρίου, το Άγιο Φως», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Μάρτσελ Βέλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Στις περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με τη βοήθεια του προσωπικού του υπουργείου Εσωτερικών.

«Η μετακίνηση όλων των ιερέων που διανέμουν το Άγιο Φως από πόρτα σε πόρτα στους πιστούς, καθώς και στους εθελοντές, επιτρέπεται τη νύχτα της Αναστάσεως. Όλοι τους θα έχουν τα δελτία ταυτότητάς τους, τα απαραίτητα έγγραφα από την ενορία τους και θα φορούν μάσκες και προστατευτικά γάντια», πρόσθεσε ο κ. Βέλα.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών που εργάζεται το βράδυ της Αναστάσεως θα διανείμει το Άγιο Φως σε νοσοκομεία, κοινωνικά κέντρα και κέντρα καραντίνας».

via

Διαβάστε περισσότερα