in ,

Προσοχή! Αυτό είναι το θανατηφόρο μικρόβιο που εξαπλώνεται ραγδαία-video

Προσοχή! Αυτό είναι το θανατηφόρο μικρόβιο που εξαπλώνεται ραγδαία-video

Σάλος στην ιατρική κοινότητα με  το θανατηφόρο μικρόβιο που εξαπλώνεται αθόρυβα και προκαλεί θάνατο…

Τον κίνδυνο που συνιστά η ανθεκτικότητα των βακτηρίων ενάντια στα αντιβιοτικά και συγκεκριμένα στο Candida Auris που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο και εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον πλανήτη επισημαίνουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.

Tο Μάιο του 2018 ένας ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη στο Mount Sinai Hospital στο Μπρούκλιν για εγχείρηση στην κοιλιά. Οι εξετάσεις αίματός του έδειξαν πως είχε μολυνθεί με ένα νεοανακαλυφθέν μικρόβιο, το οποίο ήταν ταυτόχρονα επικίνδυνο και μυστηριώδες.

Έτσι οι γιατροί τον απομόνωσαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Το Candida Auris «στοχεύει» κυρίως ανθρώπους με αποδυναμωμένα ανοσοποιητικά συστήματα, ενώ εξαπλώνεται «αθόρυβα» σε όλο τον πλανήτη.

Μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχει πλήξει μονάδα νεογνών στη Βενεζουέλα, νοσοκομείο στην Ισπανία, έχει αναγκάσει ένα βρετανικό ιατρικό κέντρο να κλείσει τη μονάδα εντατικής θεραπείας του και έχει «ριζώσει» σε Ινδία, Πακιστάν και Νότια Αφρική.

Πρόσφατα εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη, του Νιού Τζέρσεϊ και το Ιλινόι, κάνοντας το CDC να το εντάξει σε μια λίστα με μικρόβια που θεωρούνται «άμεσες απειλές».

Διαβάστε ακόμα:  Καταιγιστικές εξελίξεις Ειρήνη Λαγούδη: Πήγε να ζητήσει βοήθεια από περαστικό αλλά…

Όπως αναφέρουν οι New York Times ο άνδρας πέθανε μετά από 90 ημέρες στο νοσοκομείο, ωστόσο το μικρόβιο το Cαndida Auris επιβίωσε. Mάλιστα τα ιατρικά δοκιμαστικά τεστ έδειξαν πως ήταν παντού στο δωμάτιο, αναγκάζοντας το προσωπικό του νοσοκομείου να πάρει ακραία μέτρα για τον καθαρισμό του.

Όπως είπε ο γιατρός και πρόεδρος του νοσοκομείου, Σκοτ Λόριν βρισκόταν κυριολεκτικά παντού. Μάλιστα, αποδείχτηκε τόσο ανθεκτικό στα αντιμυκητιακά φάρμακα που θεωρείται πως αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση μιας από τις σημαντικότερες απειλές προς τη δημόσια υγεία.

Κορυφαία απειλή

Το Candida auris είναι ένα μόνο από δεκάδες επικίνδυνους οργανισμούς που έχουν αναπτύξει αυξημένες αντοχές στα φάρμακα. Η Λιν Σόζα, αναπληρώτρια επιδημιολόγος της πολιτείας του Κονέκτικατ, λέει πως θεωρεί το Candida Auris ως την «κορυφαία απειλή» μεταξύ των ανθεκτικών μολύνσεων, καθώς είναι «πρακτικά ανίκητο και δύσκολο να εντοπιστεί». Σχεδόν οι μισοί των ασθενών πεθαίνουν μέσα σε 90 ημέρες,

Το Candia Auris φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα ανά τον κόσμο, ενώ αρκετοί γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς όπως αναφέρουν στα τέλη του Ιουνίου του 2016 υπήρξαν 50 κρούσματα στο Royal Brompton, το οποίο έκλεισε τη ΜΕΘ του για 11 ημέρες. Το νοσοκομείο παραδέχτηκε στη Daily Telegraph το πρόβλημα, ενώ αργότερα έγινε γνωστό πως τα κρούσματα ήταν 72, αν και κάποιοι από τους ασθενείς ήταν απλά φορείς.

Διαβάστε ακόμα:  Αθήνα: Ελληνίδα χωρίς κράνος και με μπικίνι πέφτει μαζί με τον οδηγό μηχανής στο δρόμο

Εκατοντάδες κρούσματα

Ακόμα μεγαλύτερο ξέσπασμα ήταν στη Βαλένθια της Ισπανίας, στο Hospital Universitari i Politècnic La Fe, με 372 άτομα να είναι φορείς και 85 να παρουσιάζουν μολύνσεις.

Σύμφωνα με άρθρο στο Mycoses, το 41% των ασθενών που μολύνθηκαν πέθαναν εντός 30 ημερών. Σε δήλωσή του το νοσοκομείο είπε πως το Candia Auris δεν ήταν απαραίτητα ο λόγος του θανάτου των ασθενών. Στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί 587 περιπτώσεις κρουσμάτων, με 309 στη Νέα Υόρκη, 104 στο Νιου Τζέρσεϊ και 144 στο Ιλινόι. Τα συμπτώματα (πυρετός, πόνοι και κούραση) είναι συνηθισμένα, ωστόσο όταν κάποιος μολύνεται, ειδικά εάν η υγεία του δεν είναι ήδη σε καλή κατάσταση, μπορούν να είναι θανατηφόρα.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
Power of Love διαρροή 12.4.19 Αυτοί αποχωρούν από το GALA! Η ανακοίνωση της Μαρίας Μπακοδήμου-video

Power of Love διαρροή 12.4.19: Αυτοί αποχωρούν από το GALA! Η ανακοίνωση της Μαρίας Μπακοδήμου-video

MasterChef spoiler 124 Ποιοι παίκτες είναι προτεινόμενοι προς αποχώρηση! Τι πιάτο θα αντιγράψουν!-video 

MasterChef spoiler 12/4: Ποιοι παίκτες είναι προτεινόμενοι προς αποχώρηση! Τι πιάτο θα αντιγράψουν!-video