ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συναντήσεις με ΣΥΡΙΖΑ & ΜέΡΑ25 για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο-Τι συζήτησαν

Δελτία Τύπου για τις συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25 για ότι έχει να κάνει με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει και τα δύο κόμματα κατανοούν τις θέσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν θα ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Αναλυτικά σε ότι έχει να κάνει με τη συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε και πραγματοποιεί κατά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου», με διάταξη του οποίου η κυβέρνηση εκχωρεί στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στα Γραφεία της Ομοσπονδίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Κ.Ε. Πάνος Σκουρλέτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης και το Μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής Χρήστος Γιαμπουράνης.

Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ότι με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εκχώρηση στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, κάτι που θα έχει ως συνέπεια απολύσεις χιλιάδων  εργαζομένων, κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση για τους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατανόησαν τις θέσεις και την ανησυχία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισαν πώς με το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης εισάγεται μία σειρά ρυθμίσεων που «ισοδυναμούν με ένα νέο εργασιακό μνημόνιο» και δεσμεύτηκαν στη συνάντηση τους με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πώς το κόμμα τους θα καταψηφίσει στη Βουλή στο σύνολο του το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».  

Όσο για την συνάντηση με το ΜΕΡΑ25 αναφέρονται τα εξής:

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε και πραγματοποιεί κατά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου», με διάταξη του οποίου η κυβέρνηση εκχωρεί στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με τον εκπρόσωπο του ΜεΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημέρωσαν τον κ. Αρσένη, που είναι και ο εισηγητής του ΜεΡΑ25 στο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», πώς με το άρθρο 179 του  εν λόγω Νομοσχεδίου εκχωρούνται στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, κάτι που θα επιφέρει απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση για τους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 εξέφρασε την συμπαράσταση του στους αγώνες των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατανόησε απόλυτα τους προβληματισμούς τους και δήλωσε ξεκάθαρα πώς το κόμμα του διαφωνεί με το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» που έχει φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και θα το καταψηφίσει στο σύνολο του.