Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τη ρατσιστική επιστολή

Σε παραίτηση οδηγήθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ρατσιστική επιστολή της προς τον υΠΡΟΠΟ για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία  Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης «πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, την οποία και έκανε δεκτή. Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες».

ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο για Έλληνες»

Λίγες ώρες νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε χαρακτηριστικά: «Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με  αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία  Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες». Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και  ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία  μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των  προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι  τέτοιο το μίσος τους, που φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και  τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου  προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: «Ακόμα όμως και ένας  15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα  ψυχή ανηλίκου;  Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα»; Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί  πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το  κόμμα του, κατέρρευσε με πάταγο. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει  να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες. Το οφείλει πρωτίστως  στην ελληνική κοινωνία που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των  κομματικών του οργανώσεων»

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ:

«Με το παρόν δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια μεταφοράς μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, πτέρυγα Μπόμπολα. Συμπαριστάμεθα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας του ανατολικού Αιγαίου, οι οποίοι πλέον ζουν μία ζωή κόλαση με τις ορδές ασύντακτων μεταναστών που τους έχουν κατακλύσει. Δεν συμφωνούμε όμως με τη μεταφορά του προβλήματος σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας με την πολιτική ηγεσία να δηλώνει έμμεσα ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Ως προς τα ζητήματα της πόλης μας:

α) το νοσοκομείο σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο, έχει συγκεκριμένη χρήση γης και δεν είναι ούτε κατασκήνωση, ούτε ίδρυμα, ούτε στρατώνας. Αν μπορεί το ίδιο το κράτος να καταπατά την πολεοδομία, το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι πολίτες και θα υπάρξει χάος.

β) η ύπαρξη ανάλογων ευάλωτων ομάδων στην πόλη μας θα προσελκύσει εγκληματίες που θα απειλούν τους ίδιους τους μετανάστες και εμάς στη συνέχεια. Άρα μία απόφαση μετεγκατάστασης μεταναστών στην πόλη, σημαίνει υποχρεωτικά τον τριπλασιασμό των δυνάμεων ασφαλείας που την επιτηρούν.

γ) η Λ. Πηγής μπροστά από το Νοσοκομείο Φλέμινγκ αποτελεί κεντρικό οδικό άξονα απ’ όπου περνάει και λεωφορείο. Θα χρειαστούν κονδύλια για συγκοινωνιακές παρεμβάσεις και αναμορφώσεις της οδού, αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα.

δ) όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες ώστε να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων των ανηλίκων. Ακόμη όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμη στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;

ε) η πόλη μας στην περίπτωση μετεγκατάστασης μεταναστών θα χρειαστεί την παράλληλη ύπαρξη μίας ομάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη πανδημιών. Σίγουρα δεν θέλουμε η φυματίωση, η ευλογιά ή άλλες ασθένειες να εμφανιστούν στην πόλη μας.

στ) αν όντως οι μελλοντικοί τρόφιμοι μετανάστες είναι ανήλικοι, θα χρειαστεί να πάνε σχολείο. Σε ποιο σχολείο θα πάνε; Θα μαθαίνουν ποια γλώσσα; Ποια σχολικά θα τους μεταφέρουν; Σε ποιες σχολικές αίθουσες και σε ποιο σχολικό ωράριο; Όλοι όσοι είμαστε γονείς γνωρίζουμε ότι ένα σχολικό τμήμα μπορεί να απορροφήσει μόνο 3 έως 4 παιδία με μαθησιακές δυσκολίες. Αν ο αριθμός τους είναι παραπάνω ανά τάξη, τότε και τα υπόλοιπα παιδία είναι καταδικασμένα να μη μάθουν γράμματα. Τα δικά μας παιδιά.

ζ) οι ανήλικοι τρόφιμοι μετανάστες θα είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι. Είμαστε έτοιμοι να τους παράσχουμε ειδικά γεύματα, τύπου «χαλάλ» (που αφορά σε ειδική διαδικασία σφαγής των ζώων και αποχή από το χοιρινό); Και τι θα γίνει με την ανάγκη τους να προσευχηθούν στον Αλλάχ; Και ποιος θα αναλάβει τη θρησκευτική τους κατήχηση; Και πως θα αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικά πειράγματα των νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας που για τα πρότυπα τους τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος; Θα πρέπει και εμείς για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας να τους φορέσουμε μαντίλες; Δεν θα δεχθούν την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού».

Με αυτές τις σκέψεις καταδεικνύουμε ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός και απλά κάποιοι θέλουν να μεταθέσουν το πρόβλημα στις δικές μας γειτονιές. Σε αυτό διαφωνούμε. Θα στηρίξουμε κι εμείς τις όποιες κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής. Και όποιος επιβουλεύεται την οικιακή μας ειρήνη, θα μας βρει απέναντι. Με σεβασμό και έντονο προβληματισμό».