Μυρίζει ο ιδρώτας σας; Αυτό το ΦΡΟΥΤΟ φταίει για την κακοσμία! Δεν πάει ο νους σας

Μυρίζει ο ιδρώτας σας; Αυτό το ΦΡΟΥΤΟ φταίει για την κακοσμία! Δεν πάει ο νους σας

Σύμφωνα μια νέα μελέτη η κακοσμία του ιδρώτα σας οφείλεται σε ένα εύγευστο φρούτο(αν και κάποιοι λανθασμένα το θεωρούν λαχανικό) που καταναλώνουμε όλοι μας σχεδόν καθημερινά αφού οι χρήσεις του στην μαγειρική είναι πολλές και διάφορες. Διαβάστε παρακάτω την νέα μελέτη που θα σας εκπλήξει στην κυριολεξία…

Η κακή μυρωδιά του σώματος προκαλείται λόγω των βακτηρίων που ζουν στις περιοχές όπου κυρίως ιδρώνουμε (μασχάλες, πόδια, κλπ) όπως είναι το Corynebacterium. Φυσικά, όσο πιο πολύ ιδρώνουμε τόσο πιο χειρότερα είναι.

Η κακοσμία του ιδρώτα σίγουρα εξαρτάται, επιπλέον, σε μεγάλο βαθμό από τις τροφές που καταναλώνουμε καθώς πολλές από αυτές κάνουν το πρόβλημα εντονότερο.

Στην κατηγορία αυτών των τροφών ανήκει και ένα αγαπημένο, για πολλούς, λαχανικό. Η ντομάτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο κοτσάνι της τομάτας υπάρχει ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει τερπένια, ουσίες που χαρίζουν σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση τους (π.χ. στα πορτοκάλια).

Αν ανήκετε, λοιπόν, στην κατηγορία όσων ιδρώνουν πολύ, θα πρέπει να ξέρετε και τον ρόλο που παίζει η ντομάτα στη μυρωδιά του ιδρώτα σας.

Διαβάστε περισσότερα