Μαίνεται η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων

Θράσος και ψεύδη καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Από την πλευρά του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί την κυβέρνηση για περίσσειο λαϊκισμό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ψεύδεται ακόμα και για ένα θέμα για το οποίο τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».

Όπως αναφέρε σε ανακοίνωσή του, η αξιωματική αντιπολίτευση «ισχυρίζεται με θράσος ότι για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια προχώρησε στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου» για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ όπως τόνισε ήταν η Νέα Δημοκρατία που το 2009 είχε φέρει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο στη βουλή. Εκείνο, θύμισε, συγκέντρωσε μόνο 159 θετικές ψήφους, καθώς ο Συνασπισμός το είχε καταψηφίσει.

«Το ίδιο σχέδιο νόμου επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία από το 2016 (η τελευταία φορά ήταν τον Φεβρουάριο του 2019) και είναι η βάση για τη σημερινή συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έφερε ποτέ προς συζήτηση στη Βουλή» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι σήμερα «υπό το φόβο της πολιτικής απομόνωσης» ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να κάνει μια ακόμη πιρουέτα. «Καλοδεχούμενη. Αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθεί να την καλύψει αραδιάζοντας σειρά από ψέματα» κατέληξε.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υπογράμμιζε: «Μιας και η Ν.Δ. συνεχίζει να κινείται με περίσσειο θράσος και λαϊκισμό στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, προχώρησε στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου που καταγράφει με πληρότητα τη σχετική διεθνή εμπειρία, αντιμετωπίζει ζητήματα συνταγματικής τάξης και επιλύει όλα τα πολιτικά και διοικητικά προβλήματα».

Στην ίδια ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίαζε πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ. από τη μεριά της, το μόνο που έχει να αντιπαραβάλλει πέρα από διαρροές και αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών της, είναι η χθεσινή επιστολή του υπουργού Εσωτερικών που φιλοδοξεί να «λύσει» το σύνθετο και πολυεπίπεδο αυτό ζήτημα μέσα σε τέσσερις, πρόχειρα διατυπωμένες, παραγράφους».