ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου 2020 εξαιτίας του κορονοϊού!

ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου 2020 εξαιτίας του κορονοϊού!

Στα μέτρα που αποφασίστηκαν για την πρόληψη και τον περιορισμό των κρουσμάτων του νέου  κορονοϊού προστέθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και η ματαίωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων εν όψη του εορτασμού της Εθνικήε Εορτής της 25ης Μαρτίου 2020.

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού «πού είναι το κράτος»! Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Κεραμέως: Ανακοινώνεται πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε και επίσημα γνωστή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τη ματαίωση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από το υπουργείο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κυρίως για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και για τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Ανέφερε ότι το υπουργείο είναι σε επικοινωνία με 3 εταιρείες ενώ θα αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση κυρίως για τις μικρότερες ηλικίες. Ακόμη, σημείωσε ότι το υπουργείο είναι σε επικοινωνία με τους πρυτάνεις για τα πανεπιστήμια τα οποία όπως ανέφερε είναι πιο εξοικειωμένα.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων μετά τις 24 Μάρτιου (περάν των 14ων ημερών) η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών οι οποίοι εξετάζουν όλα τα δεδομένα διαρκώς.

Διαβάστε περισσότερα