Λεβέντης: «Η Ένωση Κεντρώων είναι θύμα της Αμερικανικής & της Γερμανικής Πρεσβείας»

Την άποψη πως η Ένωση Κεντρώων έμεινε έκτος Βουλής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου λόγω… αμερικανικού και γερμανικού παράγοντα, εξαιτίας της στάσης που κράτησε το κόμμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο πρόεδρος της, Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98. Ο κ. Λεβέντης μάλιστα, υπέδειξε ως… υπαίτιους της εκλογικής ήττας τον Γερμανό και τον Αμερικανό Πρέσβη.

 

«Η Ένωση Κεντρώων δεν είναι θύμα της κακής ψήφου του κόσμου αλλά της Γερμανικής και της Αμερικάνικης Πρεσβείας. Μου είχαν καταστήσει σαφές και ο Αμερικανός και ο Γερμανός Πρέσβης ότι αν δεν άλλαζε στάση η Ένωση Κεντρώων για τις Πρέσπες δεν θα εισερχόμασταν στην Βουλή» σημείωσε ο κ. Λεβέντης. 

 

Στην παρατήρηση πως μια τέτοια καταγγελία είναι πολύ σοβαρή, αφού θέτει ζήτημα… νοθείας και ξένης παρέμβασης στις ελληνικές κάλπες, ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε:  «Δεν εννοούσα νοθεία, εννοούσα πως επηρέασαν το mediaκό σύστημα να μην παίζει την Ένωση Κεντρώων… Έχω πρακτικά. Δεν ήμουν μόνος στα ραντεβού. Θα γραφτεί και βιβλίο και ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποδείξει τι συνέβη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με την Ένωση Κεντρώων» σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΕΝΩΣΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΩΩΝ