Κορονοιός και Εκπαίδευση: Πως θα γίνει η αναπλήρωση της χαμένης διδακτικής ύλης στα σχολεία; Τα 3 σενάρια

Κορονοιός και Εκπαίδευση: Πως θα γίνει η αναπλήρωση της χαμένης διδακτικής ύλης στα σχολεία; Τα 3 σενάρια

Τα σενάρια αναπλήρωσης της χαμένης διδακτικής ύλης του έτους 2020 εξετάζει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο παιδείας με το βάρος να πέφτει σε όσους μαθητές δίνουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλά ακούγονται αλλά τα πιθανότερα σενάρια είναι αυτά:

Τα πιο πιθανά σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η Επέκταση του σχολικού έτους,  η Μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών και η Μείωση της εξεταστέας ύλης

Ιδιαίτερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι στόχος είναι «να μείνουμε όσο πιο κοντά στην σταθερή ημερομηνία έναρξης».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, πρώτος γνώμονας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό τον λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων τους οποίους όπως είπε «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».

Επίσης, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς συμμετείχαν ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν.

Διαβάστε περισσότερα