Γιώργος Πανόπουλος: Πως επηρεάζει ο Ήλιος τα 12 ζώδια

Γιώργος Πανόπουλος: Πως επηρεάζει ο Ήλιος τα 12 ζώδια

Ο γνωστός αστρολόγος , Γιώργος Πανόπουλος με αναρτση σου στην σελίδα του στο facebook, αναλύει πως επηρεάζει ο Ήλιος τα 12 ζώδια. Ειδικότερα αναλύει πως τα δώδεκα ζώδια αναζητούν και εκφράζουν τον Ήλιο τους μέσα από τους στόχους, τις αντιφάσεις, τις παγίδες και τον προορισμό τους….

Ο Ήλιος μας συμβολίζει αυτό που προοριζόμαστε να εκφράσουμε. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε και να ενσωματώσουμε τις αξίες του για να αισθανθούμε ολοκληρωμένοι. Ακολουθεί ένα περίγραμμα με τους στόχους, τις αντιφάσεις, τις παγίδες και τον προορισμό. Κάτι σημαντικό: δεν γεννιόμαστε ο Ήλιος μας. Η αναζήτηση και η έκφραση του Ήλιου μας περνάει μέσα από δυσκολίες, προκλήσεις, έχει φόβους, αμφιβολίες, μπρος πίσω και αποτελεί στόχο. Χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια για να γίνουμε, χρειάζεται να αγωνιστούμε πριν γίνουμε ο λαμπερός εαυτός μας.

ΚΡΙΟΣ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Πατάω το πόδι μου σε τόπους που κανείς πριν δεν έφτασε επειδή δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης του καινούργιου κι αυτή μου η δράση προωθεί το κοινό καλό.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Είμαι ευγενής, αναλαμβάνω θετική δράση, ατρόμητος/η, άφοβος/η. Πώς γίνεται να με θεωρούν πιεστικό/η, ή αντιπαθητικό/η; Πρέπει να αποδείξω την κυριαρχία μου ώστε να μην τολμήσει κανείς να με αμφισβητήσει, ή να πάρει το πάνω χέρι.
-Είμαι το ζώδιο του «εγώ πρώτος», του «θέλω ό,τι θέλω και το θέλω τώρα». Η ανυπομονησία μου είναι κέρδος σας. Εάν δεν κάνω την ιδέα μου πραγματικότητα κάποιος άλλος θα την σκεφτεί και θα την πραγματοποιήσει πρώτος.
-Δεν γίνεται να μην είμαι ανυπόμονος/η, ανήσυχος/η και απαιτητικός/η αντιμετωπίζοντας εργασιακά αργούς ανθρώπους γι’ αυτό και αλλάζω κάθε τόσο δουλειές.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Όταν κάποιος προσπαθεί να με μειώσει, να υποσκάψει την αυτοπεποίθηση μου ή να με υποτιμήσει θα πρέπει να περιμένει την έκρηξή μου, την οργή ακόμα και τη βία σαν απάντηση. Φοβάμαι αυτό το κομμάτι του εαυτού μου που δημιουργήθηκε είτε από έντονη καταπίεση στα παιδικά μου χρόνια είτε από έλλειψη ορίων όταν τα χρειαζόμουν.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Όταν σε εμπνέει ένας στόχος, μια ιδέα, ένας άνθρωπος πιάνεις φωτιά. Οι επιλογές που κάνεις χρειάζεται να είναι αποκλειστικά δικές σου όπως και η ευθύνη να τις πραγματοποιήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Είμαι σταθερός/η και επίμονος/η. Πάντα και για πάντα. Ήσουν είσαι και θα είσαι. Ο κόσμος δεν έχει τέλος. Είμαι εδώ για να προστατεύσω τη Γη και για να απολαύσω και να γιορτάσω τη ζωή σε όλες τις διαστάσεις της.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-«Οι βράχοι μπορεί να διαλυθούν, ο βράχος του Γιβραλτάρ μπορεί να γίνει σκόνη αφού όλα είναι χώμα». Όμως εγώ ο Ταύρος είμαι εδώ για να μείνω. Παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι ένα και απαράλλακτο. Τι ωραία κάποιοι άνθρωποι, κάποια πράγματα, κάποιες να μένουν ίδια στο χρόνο. Αλλαγή: δεν είναι η αγαπημένη σου λέξη.
-Εκφράζω την ασφάλεια, τις διαχρονικές ιδέες και την άνεση κι αυτά πολλές φορές με κάνουν συντηρητικό σχεδόν φονταμενταλιστή/στρια. Τότε χρειάζεται θάρρος και συνειδητότητα για να αντιμετωπίσω τις προκαταλήψεις μου.
-Αξίζω κι άλλο και παρά πάνω. Αξίζω την αφθονία- ποτέ τίποτα δεν είναι πολύ. Είμαι το ζώδιο της όρεξης που μπορεί να γίνει απληστία.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Οι αλλαγές στις απόψεις μου και το στιλ ζωής που έχω υιοθετήσει φοβάμαι ότι θα οδηγήσουν τη ζωή μου σε κατάρρευση.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Μπορείς να σκεφτείς ανεξάρτητα από τις ιδέες και τις πεποιθήσεις που έβαλαν στο μυαλό σου η οικογένεια, η θρησκεία, το σχολείο και η κοινωνία; Εάν απαντήσεις ναι, τότε χρειάζεται να επαναφεύρεις την εσωτερική σου προσωπικότητα. Θα υπάρχει ένα τρόπος για να ζήσεις μια απολαυστική ζωή χωρίς να παρασύρεσαι από τον εγωισμό και την απληστία που διαπιστώνεις γύρω σου υιοθετώντας ένα προσωπικό αξιακό σύστημα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Στην αστρολογία είμαι ένα από τα δύο ζώδια που αναπαρίστανται από ανθρώπινες φιγούρες. Είμαι αυτός/ή που αναπτύσσει λεκτικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές ικανότητες συνδέοντας ιδέες, ανθρώπους και εμπειρίες.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Η ευελιξία και η ικανότητά να τα καταφέρνω σε διαφορετικούς μεταξύ τους τομείς με εμποδίζει να επικεντρώνομαι σε ένα στόχο ή πλάνο. Με κατηγορούν ότι είμαι ξερόλας ενώ προσπαθώ να μάθω τα πάντα.
-Έχω πολλούς φίλους, συνεχίζω να συναντάω σε όλη μου τη ζωή καινούργιους ανθρώπους. Μου αρέσει να συνδέω μεταξύ τους όσους γνωρίζω και θυμώνω όταν συναντάω κάποιους που λένε ότι είναι χάσιμο χρόνου να σπαταλάς το χρόνο σου σε ανθρώπους που δεν θα ξαναδείς ποτέ.
-Κάθε τόσο πέφτω με τα μούτρα σε νέα ενδιαφέροντα, νέες εμπειρίες, νέες δουλειές, νέες σχέσεις. Στάση και μετά ξανά στο δρόμο γι’ αυτό με κατηγορούν ονομάζοντάς με «πεταλούδα του ζωδιακού».

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Σε κίνηση συνεχώς. Με αρέσει έτσι. Το χρειάζομαι. Το λαχταράω. Δεν είμαι ούτε παθολογικά επιφανειακός/η, ούτε άπιστος/η. Τι είναι αυτό που μου προξενεί την πλήξη, την ανησυχία, την ανυπομονησία; Είναι άγχος, ή ένα διψασμένο μυαλό;

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Πώς μπορείς να συνδυάσεις μια ζωή με ελευθερία που σου επιτρέπει να γυρίζεις ανακαλύπτοντας τον κόσμο ενώ σταματάς για να δημιουργήσεις ικανοποιητικές σχέσεις και μια δουλειά που θα περιμένεις μέχρι να σου δώσει καρπούς; Το κόλπο είναι να δώσεις στις σκέψεις σου ένα συγκεκριμένο στόχο που θα τρέξεις μέχρι να τον δεις υλοποιημένο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Είμαι η προστατευτική Μητέρα του κόσμου. Θρέφω όλους τους ανθρώπους με τροφή και αισθήματα.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Τα αισθήματά είναι τόσο σημαντικά και εξαρτώμαι τόσο πολύ από αυτά που τις περισσότερες φορές τα κρύβω γιατί φοβάμαι ότι εκθέτοντάς τα γίνομαι ευάλωτος/η και αδύναμος/η.
-Οι άνθρωποι γύρω μου απογοητεύονται επειδή νιώθουν ότι αποφεύγω επίτηδες να εκφραστώ συναισθηματικά ή να εκδηλώσω τις προθέσεις μου. Στην πραγματικότητα δεν ξέρω τι πραγματικά θέλω και δεν καταλαβαίνω ότι αυτή η άγνοιά μου μπερδεύει τους άλλους.
-Είμαι δοτικός/η, υποστηρικτικός/η, γενναιόδωρος/η. Μερικές φορές προκαλώ συναισθηματικές εξάρτησης η δοτικότητά μου γίνεται χειραγώγηση.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Αν ξεβολευτώ με οποιοδήποτε τρόπο κινδυνεύει η ύπαρξή μου. Βάζοντας ωστόσο τη θεμιτή προσπάθειά μου να εξασφαλίσω μια ευκολότερη και καλύτερη ζωή πάνω από τους στόχους και τις επιδιώξεις μου σταματάω την εξέλιξή μου.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Ένας εξελιγμένος Καρκίνος δεν φοβάται το μέλλον- δε φοβάται ότι θα πεθάνει στην ψάθα, ότι κάποιος θα του φάει τη δουλειά ή ότι θα τον εγκαταλείψουν όλοι. Η λέξη κλειδί είναι Πίστη. Πιστεύει ότι η επινοητικότητά του και η ικανότητά του για σκληρή δουλειά θα του δώσει τα αποτελέσματα που θέλει. Πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο του. Ένας εξελιγμένος Καρκίνος μπορεί να είναι γενναιόδωρος και να μοιράζεται γιατί είναι μέρος ενός Σύμπαντος που έχει για όλους.

ΛΕΩΝ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Παρέχω θερμότητα, φως και κατεύθυνση. Μεγαλείο και χάρη. Θέλω να δημιουργήσω κάτι που μπορείς να αναγνωρίσεις, να χειροκροτήσεις και να με αγαπήσεις μέσα από αυτό. Στόχος μου να δημιουργώ ομορφιά και μεγαλείο.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Ο Ήλιος είναι το κέντρο του κόσμου. Ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης μου. Έτσι έχω την τάση να θέλω να γίνομαι συνεχώς το κέντρο του κόσμου, να υπερέχω, να απαιτώ την προσοχή.
-Προστατεύω τους άλλους, θέλω να λάμπουν δίπλα μου, αφοσιώνομαι σε όσους επιλέγω. Έτσι απαιτώ την αφοσίωση με αποτέλεσμα να καταπιέζω τους γύρω μου.
-Διαθέτω ισχυρή προσωπικότητα, έντονη παρουσία και ηγετικές ικανότητες. Πώς γίνεται και πολλοί Λέοντες έχουν προβλήματα με το εγώ τους; Σε υποδέχθηκαν ως πρίγκιπα/πριγκίπισσα, ή έπρεπε από πολύ μικρός/η να αναλάβεις ευθύνες; Η γέννησή σου σε ένα εύπορο ή φτωχό περιβάλλον καθορίζει πώς παρουσιάζεσαι ή δεν παρουσιάζεσαι προς τον κόσμο.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Μήπως είμαι συνηθισμένος/η; Θα με αποδεχθούν; Καταλαβαίνουν ότι είμαι ξεχωριστός/η, ότι θέλω να κάνω τα πράγματα μεγαλύτερα από ό,τι είναι; Ο χειρότερος φόβος μου είναι η ταπείνωση, να μην καταλάβουν την αξία μου.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Εάν σε ενθαρρύνουν να ακολουθήσεις το δρόμο σου, να έχεις εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου τότε μπορείς να ανέβεις στην σκηνή του κόσμου και να περιμένεις το χειροκρότημα. Η μεγάλη μάχη που έχεις να δώσεις ωστόσο έγκειται στο να εφεύρεις τον εαυτό σου ακολουθώντας το δικό σου προσωπικό δρόμο .

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Είμαι οι λεπτοί χειρισμοί, ο υψηλότερος βαθμός λειτουργικότητας, ο μαγικός τρόπος που λειτουργεί το σώμα, η αθωότητα του άθικτου. Είμαι η ωριμότητα.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Έχω την ικανότητα να κατηγοριοποιώ, να βάζω σε τάξη, διαθέτω κοινή λογική, είμαι πρακτικός/η, δίνω τεράστια σημασία στη λεπτομέρεια. Γι’ αυτό και παρατηρώ τις ατέλειες και αποσυντονίζομαι. Και τότε γίνομαι επικριτικός/η.
-Πολλές φορές ίσως γίνομαι υστερικός/η ή υποχόνδριος/α. Θα μπορούσε να συνδέεται με τον κυβερνήτη μου Ερμή που κάνει όλους τους Παρθένους εύθικτους και νευρικούς. Όταν όμως πάρω απόσταση διαθέτω ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ, γεγονός που με κάνει ευχάριστη παρέα.
-Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Το καταλαβαίνω διανοητικά αλλά μου είναι αδύνατο να τα ανεχτώ.. Χρειάζεται να περάσουν χρόνια και να χάσω πολλούς ανθρώπους πριν το πάρω απόφαση.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Όταν δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, να οργανώσω τη σκέψη και αυτά που έχω να κάνω φοβάμαι ότι η ζωή μου θα γίνει χάος. Και τότε είναι που αρχίζουν οι απαιτήσεις από τους άλλους για τάξη και πειθαρχία.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Εάν θέλεις να έχεις ένα ολοκληρωμένο εαυτό χρειάζεται να βοηθήσεις με οποιοδήποτε τρόπο τους άλλους. Ακόμα κι αν έχεις δίκιο για τα πάντα, ακόμα κι αν όλοι εμείς λέμε ψέματα στον εαυτό μας χρειάζεται να είσαι αυτός/η που θα μας φέρεις κομπρέσες, θα μάς δώσεις μια σωστή προοπτική και περισσότερο από όλα θα μας κάνεις να χαμογελάσουμε με μία αστεία και δεικτική επίπληξη για τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε.

ΖΥΓΟΣ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Υπάρχω για να αποκαθιστώ την ισορροπία. Να δείχνω τον τρόπο που η ευφυΐα μπορεί να υπερβεί τα πρωτόγονα ένστικτα. Σχέση είναι η χαρά που βρίσκεται στην ένωση με τον Άλλο.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
– Η Δικαιοσύνη και οι πολιτισμένες σχέσεις αποτελούν τη δύναμή μου. Αυτό σημαίνει ότι οι σχέσεις μου βασίζονται σε μια άτυπη συμφωνία: «Είμαι εδώ για σένα κι αυτό σημαίνει ότι κι εσύ είσαι εδώ για μένα». Τίποτα δεν δίνεται χωρίς όρους γιατί δημιουργεί ανισορροπία κι αυτό δεν είναι αποδεκτό.
-Η τραμπάλα χρειάζεται δύο για να ισορροπήσει. Όμως μπορώ να γίνω απρόβλεπτος/η χαλώντας την ισορροπία για να την επαναφέρω πάλι. Έντονο ενδιαφέρον τη μία στιγμή, πάγος την επόμενη, υψηλή αισθητική κι ύστερα φτήνια με αποτέλεσμα να τρελαίνομαι και να τρελαίνω τους άλλους.
-Επειδή ως Ζυγός σχετίζομαι με συντροφικότητα και γάμο δημιουργείται η εντύπωση ότι λειτουργώ συναισθηματικά. Όμως είμαι αέρινο ζώδιο κι όχι υδάτινο. Το αίσθημα υποκαθίσταται από θεωρητικές κατασκευές για τις σχέσεις με αποτέλεσμα εξωπραγματικές προσδοκίες.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Μέχρι να μάθω τη διαφορά μεταξύ υγιούς θυμού και καταπιεσμένου μίσους θα φοβάμαι την επιθετική μου πλευρά, ή το ζώο μέσα μου.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Ο στόχος σου είναι σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού, η συνεργασίας και ισότητας στις οποίες δεν χρειάζεται ο ένας να επιβάλλεται στον άλλο. Η σχέση δεν είναι ένας αγώνας μονομάχων. Η αποδοχή ότι σήμερα οδηγώ τη σχέση αύριο εσύ δεν σημαίνει ότι κάποιος από τους δύο είναι δυνατός κι άλλος αδύναμος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Είμαι το κουράγιο να είσαι μόνος στο σκοτάδι. Είμαι η ικανότητα να δείχνεις άφοβος πάνω τα ερείπια του σπιτιού σου μετά από ένα σεισμό, να κατορθώνεις να το ξαναχτίσεις και να ξαναγεννιέσαι καλύτερος από πριν.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Ισχυρή αποφασιστικότητα, τεράστια αίσθηση αποστολής, παθιασμένες σχέσεις, έντονες επιθυμίες και μια οξυμένη διαίσθηση. Τίποτα επιφανειακό. Κι ύστερα δέσμιος/α των άκρων δημιουργώντας το θαύμα ή την καταστροφή.
-Έντονα αισθήματα όλη την ώρα, τεράστια μνήμη, διαπεραστικό μυαλό. Και ξαφνικά ξύνοντας τα νύχια μου για μπέρδεμα και ψάχνοντας για προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
-Μπορώ να σε γοητεύσω, μπορώ να σου πουλήσω τα πάντα όμως αν πέσεις πάνω σε ένα Σκορπιό που δεν έχει εξελιχθεί μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή, να σε χειραγωγήσει, να σε εκβιάσει, να σε εξαπατήσει, να σε καταδιώξει, να σε κοροϊδέψει.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Ξέρω ότι η επιθυμία προκαλεί τη σχέση και η σχέση οδηγεί σε λύπες. Λαχταράω να έρθω κοντά, να δεθώ, να παθιαστώ σε μια σχέση αλλά τρέμω όταν συμβαίνει γιατί φοβάμαι την εγκατάλειψη κι έτσι όταν αφήνομαι αγαπάω και μισώ τον Άλλο ταυτόχρονα.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Ο Σκορπιός είναι μαγεία, είναι μάγος και μάγισσα. Όταν μιλάμε για αληθινή μαγεία μιλάμε για τη δυνατότητα να μεταμορφωθείς. Μέσα σου διαθέτεις το θεραπευτή. Έχεις τις ικανότητες να κατευνάζεις τους ανθρώπους γύρω σου και να τους δυναμώνεις. Χάνεις μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου αναζητώντας το σεξ όταν διαθέτεις δυνάμεις που οι άλλοι δεν έχουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Είμαι η ενσάρκωση της ανθρώπινης ευφυΐας και του πόσο μακριά και ψηλά μπορεί να φτάσει. Είμαι η αναζήτηση του νοήματος.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Το όραμά μου για τον κόσμο είναι τόσο ισχυρό που σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση φτάνω να πιστεύω ότι κατέχω τη μία και μοναδική αλήθεια με αποτέλεσμα να με αποκαλούν αλαζόνα.
-Αναζητάω τη γνώση, τις εμπειρίες, την περιπέτεια, το άγνωστο, τη μεγάλη εικόνα. Το ταξίδι είναι ο στόχος. Αυτή μου η τάση με κάνει να βαριέμαι εύκολα, να θεωρώ την καθημερινότητα παγίδα, την επανάληψη κατάρα.
-Είμαι αισιόδοξος και βλέπω μόνο τη θετική, φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Δεν βλέπω τις σκοτεινές πλευρές μου- τις αποφεύγω. Μπορώ να σου κάνω κήρυγμα για τις αξίες και την ηθική αλλά εσύ δεν έχεις δικαίωμα να με κρίνεις.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Πώς είναι μια ζωή που δεν έχει ενθουσιασμό, κίνηση, μέλλον, μεγάλα οράματα; Κι αν παγιδευτώ σε ό,τι κάνουν οι κοινοί άνθρωποι; Κι αν δεν είμαι ανώτερος/η από τους άλλους; Κι αν παρά κάτω υπάρχει κάτι πιο σημαντικό;

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Ο Τοξότης συμβολίζεται από ένα Κένταυρο μισό άνθρωπο μισό ζώο. Χρειάζεται να αντιμετωπίσεις το χαμηλό και το υψηλό κομμάτι σου χωρίς να τρέχεις από τόπο σε τόπο, από δουλειά σε δουλειά, από σχέση σε σχέση αναζητώντας την επόμενη «μαγική» εμπειρία. Στόχος σου να συνθέσεις τις δύο πλευρές σου με ειλικρίνεια. Η αλήθεια που προσπαθείς να επιβάλλεις στους άλλους πρέπει να ξεκινήσει από τον εαυτό σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Είμαι η υλοποίηση κάθε δημιουργικού οράματος Είμαι η ικανότητα να προετοιμάζω και να σχεδιάζω, να δέχομαι ευθύνες και καθήκοντα, να περιμένω υπομονετικά ώστε να απολαύσω τους καρπούς της δουλειάς μου.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Είμαι φιλόδοξος, με ενδιαφέρει η αναγνώριση και η καταξίωση με αποτέλεσμα να καταπιέζω τις συναισθηματικές μου ανάγκες προς χάρη του στόχου μου.
-Πολλοί θεωρούν την σκληρή δουλειά και την αυτοπειθαρχία μου σαν καταναγκασμούς ξεχνώντας και παραβλέποντας ότι πολλές πνευματικές σχολές θεωρούν την εργασία και την αυτοπειθαρχία ως μέσα που μας φέρνουν σε επαφή με την ανώτερη φύση μας.
-Επειδή είμαι δυνατός και μπορείς να βασιστείς πάνω μου πολλοί πιστεύουν ότι είμαι Ήρωας/Ηρωίδα . Όσο κάποιος/α με έχει ανάγκη όλα κυλάνε ομαλά. Όταν σταθούν στα πόδια τους ή δεν με χρειάζονται πια αρχίζω να είμαι ανασφαλής και τότε μπορώ να γίνω σκληρός/η συναισθηματικά, υλικά, διανοητικά.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Συμβολίζω το Σύστημα, το Κατεστημένο, την Άρχουσα τάξη. Η θέση μου στην κοινωνία αποτελεί την ταυτότητα μου. Τι θα γίνει αν αποτύχω; Ποιος/α είμαι αν δεν είμαι Κάποιος/α;

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται με τα χρόνια και κατακτιέται στην ωριμότητα. Τότε δεν έχεις την ανάγκη να δημιουργείς σχέσεις εξάρτησης ούτε να τιμωρείς τους άλλους που δεν πηγαίνουν με τα νερά σου, ούτε να εξασκείς εξουσία. Για να αισθάνεσαι ασφαλής χρειάζεται να είσαι δυνατός/η χωρίς να κρύβεις την μεγάλη καρδιά σου πίσω από τόνους κυνισμού.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο ΕΥΓΕΝΉΣ ΣΤΟΧΟΣ
Σπάω την παράδοση, δίνω τέλος στις οικογενειακές νευρώσεις που δίνονται σε σκυτάλη από γενιά σε γενιά, δημιουργώ νέες αρχές, επιλύω άλυτες εξισώσεις. Ανοίγω το μυαλό και απολαμβάνω την τυχαιότητα, τις εκπλήξεις και τους πειραματισμούς.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Παρόλο που το ζώδιό μου συμβολίζει την ισότητα, την ανεξαρτησία, την ασυμβίβαστη ελευθερία, την επανάσταση και τις αλλαγές εν τούτοις ένα κομμάτι μου είναι συμβατικό, συντηρητικό και άκαμπτο.
-Δείχνω προσαρμοστικότητα στις κοινωνικές επιταγές και προσδοκίες αλλά διαθέτω μια δυναμική θέληση που με σπρώχνει να κάνω αυτό που έχω επιλέξει.
-Η επιθυμία μου για ελευθερία και πειραματισμούς, η δυσανεξία προς κάθε απαγόρευση δεν μπαίνει εμπόδιο στις σχέσεις μου. Μπορώ να μείνω δίπλα σε ανθρώπους που έχω επιλέξει για δεκαετίες, όπως και σε ιδέες, πιστεύω και πεποιθήσεις.
-Ένας λόγος που δεν μπορώ να συμφωνήσω απολύτως με κάποιον είναι γιατί οι απόψεις μου είναι εντελώς προσωπικές. Στο βάθος είμαι αναρχικός/η με την πιο αληθινό νόημα της λέξης.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Κι όμως η ανασφάλεια, η εκκεντρικότητα, η διαφορετικότητα αποτελούν τους βασικούς μου φόβους. Πολλοί Υδροχόοι θα έδιναν τα πάντα για μια σταθερή δουλειά, για μια σταθερή σχέση ή για ένα σταθερό σπίτι ξεπερνώντας την επιθυμία για περιπέτεια και εκπλήξεις.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Νιώθεις ολοκληρωμένος/η όταν προστατεύεις και υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα όλων ώστε ελεύθεροι να ακολουθούν τη δική τους εκδοχή της ευτυχίας. Η συμμετοχή σου δεν χρειάζεται να είναι μεγαλειώδης και συγκλονιστική. Στόχος σου η βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης όπως εσύ την ορίζεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΤΟΧΟΣ
Είμαι η βαθιά χαρά που δίνει η απελευθέρωση από κάθε προσκόλληση. Είμαι η ευτυχία όταν βλέπεις τα μάτια κάποιου που σε αγαπάει ολοκληρωτικά και απόλυτα χωρίς καμία αμφιβολία και το ίδιο τον αγαπάς κι εσύ.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
-Εκφράζω τα υψηλά ιδεώδη, τα ιδανικά, τους ευσεβείς πόθους. Αυτό σημαίνει ότι ο ρεαλισμός με καταπιέζει με τις απαιτήσεις και τις ευθύνες και τότε θέλω να αποδράσω, να δραπετεύσω, να ξεφύγω με οποιοδήποτε τρόπο- καλό ή βλαβερό.
-Η ευαισθησία μου στους άλλους, η προσπάθειά μου να μην κάνω κακό σε κανένα, η ευγένεια και η ενσυναίσθησή που διαθέτω με δυσκολεύουν να προσδιορίσω τις ανάγκες και τους στόχους μου κρύβοντας πολλές φορές το φως που διαθέτω και υποτιμώντας τις ικανότητες και τα ταλέντα μου.
-Η δημιουργία και η τέχνη είναι τα καταφύγιά μου. Μπορώ να διοχετεύσω τα αισθήματά μου σε ένα ιδανικό, στην αγάπη, να αφιερωθώ σε ένα καλό σκοπό αλλά μπορώ να σκορπίσω την ενέργειά μου σε ασημαντότητες.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Πώς μπορώ να πατάω με τα δύο μου πόδια στη γη και ταυτόχρονα να παραμένω στα σύννεφα που είμαι πιο ευτυχισμένος/η; Κι αν δεν υπάρχω/ανήκω/ευχαριστιέμαι πουθενά πραγματικά;

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΌΣ
Χρειάζεσαι ένα όνειρο, ένα ευγενή στόχο, κάτι να σε εμπνεύσει. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι προσγειωμένος/η και οργανωμένος/η. Όταν εμπνέεσαι μπορείς να εκπληρώσεις οποιοδήποτε καθήκον, να αναλάβεις οποιαδήποτε ευθύνη. Όταν έχεις κίνητρο δεν χρειάζεται να καταφεύγεις σε καταχρήσεις επειδή ο κόσμος σου φαίνεται άδειος και χωρίς νόημα.

via

Διαβάστε περισσότερα