Γιατί δεν πρέπει να βάλεις ποτέ λάδι καρύδας στο πρόσωπο σου

168

Τα τελευταία χρόνια το λάδι καρύδας έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές καθώς χρησιμοποιείται σαν ένα «θαύμα» του beauty κόσμου το οποίο μπορεί να…

χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού! Όπως αποδεικνύεται όμως, το λάδι καρύδας μπορεί να μην είναι τελικά η θεραπεία για ό,τι σχετίζεται με το δέρμα.

Πλέον, η χρήση του έχει διαδοθεί τόσο πολύ που προτείνεται σχεδόν στα πάντα, για οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις στα μαλλιά σου ή στο δέρμα σου.

Παρ΄ όλα αυτά δεν είναι εν τέλει όσο σωτήριο πιστεύουμε ότι είναι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που μπορεί να αυξήσει κάποιο δερματικό πρόβλημα είναι η κατανάλωση ζάχαρης και γαλακτοκομικών,

το coconut oil όμως, προς έκπληξη των περισσότερων, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των προιόντων που μπορούν να «βλάψουν” το δέρμα μας και όχι να το βοηθήσουν, ειδικά εάν υπάρχει πρόβλημα ακμής.

Οι beauty experts συμφωνούν ομόφωνα , το λάδι καρύδας είναι από τα λίγα προιόντα τα οποία είναι τόσο ακατάλληλα για το δέρμα μας, προσφέροντας μας τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε.

Διαβάστε ακόμα:  10 Τροφές που Απαγορεύεται να Καταναλώνουμε με Άδειο Στομάχι και 10 Τροφές που Επιτρέπεται

Το λάδι λειτουργεί λιγότερο σαν «λάδι» στο δέρμα και περισσότερο σαν κερί, σαν το jojoba oil.

Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα δεν ενυδατώνεται καθώς το coconut oil δημιουργεί ένα «πέπλο» το οποίο δεν επιτρέπει στους πόρους του δέρματος να αναπνεύσουν,

αντιθέτως τους «μπλοκάρει» , με αποτέλεσμα να εμφανιστούν σπυράκια αλλά και ξηροδερμία.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς το coconut oil σαν προιόν ντεμακιγιάζ, καλό θα ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς να το αντικαταστήσεις με Argan Oil ή Safflower Oil, καθώς, παρόλο που μπορεί να το ξεπλένεις αφού αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνουν υπολείμματα στο πρόσωπο σου, αφυδατώνοντας έτσι το δέρμα σου.
Πηγή

Διαβάστε την συνέχεια εδώ