ΕΣΤΙΑΣΗ: Αγώνας δρόμου για να ανοίξουν τα καταστήματα πριν την 1η Ιουνίου!

ΕΣΤΙΑΣΗ: Αγώνας δρόμου για να ανοίξουν τα καταστήματα πριν την 1η Ιουνίου!

Ένας αγώνας δρόμου έχει  ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους για την επαναλειτουργία των καταστημάτων της εστίαση και ειδικά από τους ιδιοκτήτες του που οι αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των εργαζόμενων τους. Μάλιστα ο υπουργός εσωτερικών δήλωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”,ότι το θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέσα …

…στις επόμενες μέρες και ίσως μέχρι τέλος της εβδομάδας…

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα δοθεί πρόσθετος εξωτερικός χώρος για τραπεζοκαθίσματα εκεί που είναι εφικτό, χωρίς οι καταστηματάρχες να πληρώσουν επιπλέον δημοτικά τέλη. Ο όρος που τίθεται είναι να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα για να παραχωρηθεί πρόσθετος χώρος, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε μείωση των τελών, στα συγκεκριμένα καταστήματα, έως και 50%.

Για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης πριν την 1η Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Μακάρι να τα καταφέρουμε να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουνίου, εμείς θα το θέλαμε και νωρίτερα, αν φυσικά πάνε όλα καλά μέσα στον Μάιο και μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, γιατί αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που καθοδηγεί τις αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπό τον καθηγητή Τσιόδρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση, όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο. Χθες, πάντως, δεν υπήρξε συζήτηση γι’ αυτό το ζήτημα».

Διαβάστε περισσότερα