Επίδομα 800 ευρώ: Νέα διεύρυνση των δικαιούχων με υπουργική απόφαση! Οι ΝΕΕΣ κατηγορίες

Επίδομα 800 ευρώ: Νέα διεύρυνση των δικαιούχων με υπουργική απόφαση! Οι ΝΕΕΣ κατηγορίες

Νέα υπουργική απόφαση με την οποία διευρύνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ, αναμένεται να υπογράφει από τον υπουργό εργασίας εντός της ημέρας. Μάλιστα ο υπουργός εργασίας δήλωσε ότι η ασπίδα προστασία διευρύνεται και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι είκοσι εργαζόμενους.

Οι νέες κατηγορίες που θα ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ είναι οι εξής:

Λατόμοι, ασβεστοποιοί, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, αγγειοπλάστες, κεραμοποιοί, πλινθοποιοί, μισθωτοί επισκευαστικών ζωνών, μουσικοί και τραγουδιστές μέλη των οικείων σωματίων, ηθοποιοί, υποδηματεργάτες, χειριστές, βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, Ελεγκτές και ταμίες κινηματογράφου – θεάτρου, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου και κινηματογράφου, Χειριστές σκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών και λοιπών μηχανημάτων, μισθωτοί τουριστικού επισιτιστικού κλάδου (επισιτιστικά επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, δηλαδή σεφ, μάγειρες, γκαρσόνια, κ.λπ.), χορευτές μέλη των οικείων κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις μέλη των οικείων κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Ειδική κατηγορία ανοίγει για τους οικοδόμους, οι οποίοι έλαβαν το δωρόσημο Πάσχα 2020 από τον e-Ε.Φ.Κ.Α.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης:

  • Φορτοεκφορτωτές που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Β του υπ. Εργασίας καθώς και στο μητρώο Α εφόσον είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και φέρουν το ειδικό βιβλιάριο του Η και Ι κεφαλαίου,
  • Ξεναγοί υπόχρεοι καταβολής εισφορών στον e-ΕΦΚΑ,
  • Αποκλειστικές νοσοκόμες που είναι συνδεδεμένες με το ειδικό μητρώο του υπ. Υγείας,
  • Δικαιούχοι τακτικής ανεργίας με λήξη στις 31.12.2019,
  • Εργαζόμενοι σε αυτοχρηματοδοτούμενα ΝΠΙΔ,
  • Εργαζόμενοι που διασταυρώνονται από το υποκατάστημα του Ε.Φ.Κ.Α. Ουρανούπολης Αγ. Όρους,
  • Εργαζόμενοι με εξαρτημένη εργασία στην ΔΕΘ Helexpo ΑΕ,
  • Ταξιθέτριες του Μεγάρου Μουσικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, είναι να μην έχουν λάβει επίδομα τακτικής ανεργίας κατά το χρονικό διάστημα από την 1/1/2020 έως τις 30/4/2020.

Διαβάστε περισσότερα