Έκτακτο Δελτίο Καιρού 5/2/2020: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και χιόνια στην Αττική!

Έκτακτο Δελτίο Καιρού 5/2/2020: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και χιόνια στην Αττική!

Τέλος στις ανοιξιάτικες ημέρες βάζει η κακοκαιρία που θα πλήξει την χώρα μας από σήμερα  Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο. Κυρία χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας ενώ ενδέχεται να χιονίσει και μέσα στην Αθήνα.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση της κακοκαιρίας που θα πλήξει από σήμερα την χώρα μας, όπως την αναλύει ο τηλεοπτικός σταθμός open:

Το πρώτο στάδιο θα ξεκινήσει από τη νύχτα της Τρίτης με βροχές στα δυτικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά. Την Τετάρτη τα χιόνια θα κατέβουν υψόμετρο στη βόρεια χώρα όπου ενδέχεται να χιονίσει ακόμη και μέσα σε πόλεις.

Παράλληλα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική χώρα.

Οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στο σύνολο των ορεινών της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και πιο χαμηλά στην Κεντρική Ελλάδα.

Στην Αττική σήμερα Τετάρτη θα αρχίσει να βρέχει το μεσημέρι και τη νύχτα θα χιονίσει στα ορεινά.

Στον Νομό Θεσσαλονίκης αναμένουμε χιονόνερο και χιόνια στα βουνά που βαθμιαία θα επεκταθούν και πιο χαμηλά χωρίς να αποκλείεται από το απόγευμα να χιονίσει και σε πιο κεντρικές περιοχές.

Το δεύτερο στάδιο της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το μεσημέρι της Πέμπτης και μέχρι το πρωί της Παρασκευής όπου κύματα χιονοπτώσεων θα δημιουργηθούν στη βορειοανατολική χώρα και θα επηρεάσουν το Αιγαίο και περιοχές της ανατολικής χώρας που βρέχονται από αυτό.

Από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι το πρωί της Παρασκευής χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής, χωρίς να αποκλείεται να χιονίσει και σε πιο κεντρικές περιοχές.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο το αναμένουμε από το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Κυριακής, όπου θα επηρεαστούν πάλι οι περιοχές της παραπάνω παραγράφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται από Παρασκευή και μέχρι Κυριακή να δούμε τις χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και το πρωί στη βόρεια χώρα να προσεγγίζουν τους -12 με -15 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα τον ισχυρό παγετό, ο οποίος θα απασχολήσει αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Διαβάστε περισσότερα