in ,

Εξέλιξη σοκ για Μάριο Παπαγεωργίου: «Τον σκότωσαν και τον έκαψαν στο…». Ποιον απείλησε ο δολοφόνος

Εξέλιξη σοκ για Μάριο Παπαγεωργίου: "Τον σκότωσαν και τον έκαψαν στο...". Ποιον απείλησε ο δολοφόνος
Ανατροπή στη δίκη για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Φρικιαστικές λεπτομέρειες  στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου ανατρέπουν τα όσα γνωρίζαμε. Εμφανίστηκε μάρτυρας που ανάφερε πως σκότωσαν και έκαψαν τον άτυχο νέο…

Η Εισαγγελέας παρουσίασε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών επίσημο έγγραφο της αστυνομίας με μαρτυρία γυναίκας που αναφέρει πως έκαψαν το πτώμα του Μάριου στο Άνω Διακοπτό Αχαΐας. Σύμφωνα με την μάρτυρα την πληροφορία αυτή της μετέφερε συγγενικό πρόσωπο του “εγκέφαλου” που εμπλέκεται στην υπόθεση. H νέα μάρτυρας είχε απευθυνθεί αρχικά στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία την προέτρεψε να ενημερώσει τις Αρχές και να καταθέσει όσα γνωρίζει.

Νωρίτερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης η εισαγγελέας στην αρχική της πρόταση δέχτηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους σ΄αυτήν. Αναγνώρισε την εμπλοκή δυο συγκεκριμένων ατόμων στην υπόθεση, σαν συνεργάτες του βασικού κατηγορούμενου. Για τον πρώτο αναγνώρισε τις απανωτές συναντήσεις που είχε με τον βασικό κατηγορούμενο για την μεταφορά του πτώματος και για τον δεύτερο ανέφερε πως ενδεχομένως είχε εμπλοκή και στη δολοφονία του νέου.

Διατύπωσε πολλά ερωτήματα για τη στάση ενός από τους δύο αστυνομικούς γιους του βασικού κατηγορούμενου και ανέφερε πως επιφυλάσσεται να πει περισσότερα στη δεύτερη πρόταση της, στο τέλος της δίκης.

Διαβάστε ακόμα:  Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη. Το Δράμα του μικρού Αδερφού της και η Εκδίκηση

Όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ζήτησε την καταδίκη του βασικού κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Σε έναν ακόμη κατηγορούμενο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, καθώς δεν δέχτηκε πως σε αυτή την ηλικία ήταν τόσο αφελής για να πειστεί από τις ιστορίες του “εγκέφαλου”, αν και η πολιτική αγωγή αναγνώρισε την βοήθεια που προσέφερε μετά την προφυλάκιση του. Για τους δύο τελευταίους ζήτησε την καταδίκη τους για ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος.

Εισαγγελέας :Δεν άλλαξε τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια…

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στην εσκεμμένη από την πλευρά του “εγκέφαλου” καλλιέργεια του πορτραίτου της πατρικής φιγούρας.

“Κατόρθωσε να γίνει απαραίτητος στον Μάριο και στην μητέρα του. Η γυναίκα αυτή, είχε δυο σημαντικά πλεονεκτήματα. Μεγάλη περιουσία και τεράστια αδυναμία στον γιο της… Παρακολουθήσαμε την όλη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που εξηγείται μόνο στην περίπτωση που ήθελε να συνδράμει κάποιο αγαπητό του πρόσωπο. Δηλαδή τον ίδιο του τον εαυτό!”.

Διαβάστε ακόμα:  Ελένη Τοπαλούδη, εξελίξεις: Ποιος την έψαχνε λίγες ώρες πριν τη δολοφονία «Θα μάθεις σύντομα τι της συνέβη»

Στη συνέχεια η Εισαγγελέας προχώρησε σε μια συνεκτική αφήγηση των γεγονότων από την ημέρα της απαγωγής του Μάριου μέχρι και τη σύλληψη των κατηγορουμένων.

“Τη στιγμή που η μητέρα του θύματος επέστρεψε στην Αθήνα εκείνο τον Αύγουστο ξεκίνησε για την ίδια μια εβδομάδα παράνοιας. Οι απαγωγείς της τηλεφωνούσαν και της ζητούσαν επίμονα λύτρα. Ο κατηγορούμενος και η σύζυγος του, προσπαθούσαν να την πείσουν πως ο Μάριος ζει, κάτι που …διαισθάνονταν. Όλα αυτά θα ακούγονταν ακραία στον οποιοδήποτε, όχι όμως στη μητέρα του θύματος που πλέον είχε γίνει πιόνι στα χέρια τους.

Μέχρι σήμερα ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και ούτε πρόκειται, γιατί είναι νεκρός! Ο Μάριος πριν δολοφονηθεί, αντέδρασε βίαια, λυσσαλέα. Ο κατηγορούμενος είχε πιθανά προβλέψει μια αντίδραση, αλλά όχι τόσο βίαιη! Ποιος ήταν αυτός που θα του χαλούσε τα σχέδια; Χωρίς να διστάσει τον χτύπησε με τον πυροσβεστήρα!”, είπε χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον “εγκέφαλο” “εγκληματικό νου, παθολογικό ψεύτη, ανάλγητο, με την αίσθηση της παντοδυναμίας, όπως προέκυψε μέσα από τις καταθέσεις, χωρίς να αλλάξει τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια!.”

Διαβάστε ακόμα:  Φρίκη για Ελένη Τοπαλούδη: Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις της πριν τη σκοτώσουν

Η ίδια απέρριψε όλα τα σενάρια του βασικού κατηγορούμενου , αναλύοντας φράση – φράση τις απολογίες όλων των εμπλεκομένων και διατύπωσε το ερώτημα:

“Πως ήταν σίγουρος πως οι δύο του γιοι δεν θα απευθύνονταν στην αστυνομία; Γιατί αναμείχθηκε ο ένας από τους γιους του στον εντοπισμό του αυτοκινήτου του Μάριου; Γιατί είπε στον φίλο του θύματος να μείνει μακριά από την υπόθεση γιατί “βρωμάει”; Είναι πολλά τα ερωτήματα για αυτόν όσο και για τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου. Τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενο μεταγενέστερης πρότασης μου προς το δικαστήριο σας”, τόνισε με έμφαση.

Η δίκη συνεχίστηκε με την αγόρευση του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος Νίκου Ρουσσόπουλου. Ο ίδιος επέμεινε στον ύπαρξη και στον σημαντικό ρόλο συνεργών, αναφερόμενος ευθέως στους δύο μάρτυρες που κατέθεσαν κατ’ αντιπαράσταση στη δίκη. Τόνισε πως οι άνθρωποι αυτοί δεν στέρησαν μόνο από μία μάνα το παιδί της, αλλά και το δικαίωμα της να πηγαίνει στο μνήμα του.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του ο βασικός κατηγορούμενος δεν δίστασε να τον απειλήσει ενώπιον του δικαστηρίου, προκαλώντας την αντίδραση της Έδρας, λέγοντας του:

“Εμείς θα τα πούμε έξω…”.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Δείτε την ΑΜΑΞΑΡΑ που αγόρασε και περίμενε τέσσερις μήνες για την παραλάβει-video

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δείτε την ΑΜΑΞΑΡΑ που αγόρασε και περίμενε τέσσερις μήνες για την παραλάβει-video

Τζένη Ιωακειμίδου: Παραμένει ΚΟΥΚΛΑΡΑ η Νατάσα από το «Βότκα Πορτοκάλι»! Δείτε την σήμερα

Τζένη Ιωακειμίδου: Παραμένει ΚΟΥΚΛΑΡΑ η Νατάσα από το «Βότκα Πορτοκάλι»! Δείτε την σήμερα