Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη για την σύμπραξη Ν.Δ.-Χ.Α. στον Δήμο Καλαμάτας

Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρέθηκε σήμερα στην Καλαμάτα λίγες ημέρες μετά την σύμπραξη της προσκείμενης στη ΝΔ δημοτικής αρχής του Θάνου Βασιλόπουλου, με τον υπόδικο και πρώην βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, ασκεί ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτσης.

Σχολιάζοντας την σύμπραξη σε επίπεδο Δήμου, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι πρόκειται για μια «πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρόκληση» και, καθώς ο πρωθυπουργός «Δεν είπε κουβέντα για την εξαιρετικά ανησυχητική επιλογή μερίδας της τοπικής Ν.Δ. να συνεργαστεί με υπόδικους της Χ.Α.», τον καλεί να  «αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία μας και στο κεκτημένο της πλήρους απομόνωσης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και να «τοποθετηθεί επιτέλους επίσημα και θεσμικά».

Αναλυτικότερα η δήλωση του κ. Χαρίτση:

«Τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρόκληση: οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης που στηρίχτηκαν επίσημα από τη Ν.Δ. τοποθέτησαν τον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση στην έμμισθη θέση του προέδρου του συνδέσμου διαδημοτικής ύδρευσης.

Σήμερα την Καλαμάτα επισκέφτηκε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε πολλά και κατά τη συνήθειά του γενικά και αόριστα. Δεν είπε όμως κουβέντα για την εξαιρετικά ανησυχητική επιλογή μερίδας της τοπικής Ν.Δ. να συνεργαστεί με υπόδικους της Χ.Α. Περιμένουμε έστω και τώρα ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία μας και στο κεκτημένο της πλήρους απομόνωσης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Και να τοποθετηθεί επιτέλους επίσημα και θεσμικά».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΝΕΟΝΑΖΙ, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ