Άρση μέτρων: Ti αλλάζει από Δευτέρα 18 Μαΐου για τα σχολεία! Ποια νησιά “ανοίγουν”

Άρση μέτρων: Ti αλλάζει από Δευτέρα 18 Μαΐου για τα σχολεία! Ποια νησιά "ανοίγουν"

Το τρίτο στάδιο της άρσης των μέτρων είναι προ των πυλών και την Δευτέρα 18 Μαϊού θα έχουμε νέες απελευθερώσεις στις μετακινήσεις άλλα και στα σχολεία όπου επιστρέφουν και άλλοι μαθητές μαζί με αυτούς της Γ’ Λυκείου. Δείτε αναλυτικά όλο το πλάνο της τρίτης φάσης της άρσης των μέτρων…

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Το ίδιο θα συμβεί και για τις οδικές μετακινήσεις στην Εύβοια, ενώ οι περιορισμοί στις ακτοπλοϊκές θα παραμείνουν ως έχουν και για τα υπόλοιπα νησιά προς τα οποία οι μετακινήσεις αναμένεται να αρχίσουν από τις 25 Μαΐου.

Επίσης, ανοίγουν από Δευτέρα 18 Μαΐου οι εσωτερικές μετακινήσεις με αεροπλάνο, ΚΤΕΛ και τρένο, ωστόσο οι μετακινήσεις αυτές θα γίνονται πλέον κάτω από ένα πρωτόκολλο που θα ανακοινωθεί σήμερα από την κυβέρνηση.

Κήποι, ζωολογικά πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι

Ακόμη όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, από Δευτέρα ανοίγουν ξανά οι βοτανικοί κήποι, τα ζωολογικά πάρκα, ενώ επαναλειτουργούν και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Νέες επιστροφές στα σχολεία

Μετά την Γ’ Λυκείου, σειρά για επιστροφή στα σχολεία και τα θρανία παίρνουν από τη Δευτέρα και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου αλλά και των Γυμνασίων, αλλά υπό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας στο πλαίσιο παρεμπόδισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μεταξύ των μέτρων πρόληψης στα σχολεία, είναι η χρήση αντισηπτικών, ο φυσικός εξαερισμός και καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, διαφορετικά διαλείμματα και απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων, αποστάσεις μεταξύ των θρανίων κ.α.

Στις 18 Μαΐου μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια καθώς και αυτά των ξένων γλωσσών, στα οποία θα ισχύουν αντίστοιχα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης όπως 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ μαθητών και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα. Τέλος, την Δευτέρα ξεκινάει και πάλι η λειτουργία δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης.

Διαβάστε περισσότερα