Απεβίωσε ο τραγουδιστής και ΘΡΥΛΟΣ του Ροκ εντ ρολ Little Richard

Απεβίωσε ο τραγουδιστής και ΘΡΥΛΟΣ του Ροκ εντ ρολ Little Richard

Απεβίωσε ο θρύλος του Ροκ εντ ρολ Little Richard σε ηλικία 87 χρονών, βυθίζοντας σε θλίψη τους φίλους αυτής της θαυμάσιας μουσικής με της απίστευτες και μοναδικές φιγούρες που θα μείνουν αξέχαστες στην αιωνιότητα. Ο Little Richard υπήρξε πρωτοπόρος του rock n roll, ένας από τους πρώτους εντυπωσιακούς performers επί σκηνής και δημιουργός μερικών από τις πιο μεγάλες επιτυχίες στην ιστορία της μουσικής, ο Little Richard επηρέασε γενιές και γενιές μουσικών, καλλιτεχνών και μουσικόφιλων.

Πέθανε ο πρωτοπόρος του rock ‘n’ roll Little Richard

Ο κατά κόσμον Richard Penniman, αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό, αλλά και καρδιακή προσβολή. Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε ο γιος του, Danny, δηλώνοντας ότι η αιτία θανάτου παραμένει άγνωστη.

Αρκεί μόνο να δει κανείς τα τραγούδια που ερμήνευσε και έγιναν επιτυχίες για να καταλάβει το μέγεθος της επίδρασής του: Tutti Frutti, Long Tall Sally, Rip It Up, The Girl Can’t Help It, Lucille, Keep A-Knockin’, Good Golly, Miss Molly.

Με μία πλούσια καριέρα που ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο Little Richard έγινε γνωστός για την εκρηκτική περσόνα του επί σκηνής, ήταν μάλλον ο πρώτος που έβαλε τόσο ψηλά τον πήχη για τη λέξη performer όσον αφορά τους μουσικούς, ήταν από τους πρώτους που πραγματοποιούσαν κάτι σαν drag show. Ήταν, φυσικά, και ένα πηγαίο ταλέντο, με ξεχωριστές φωνητικές δυνατότητες και αίσθηση της μουσικής.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ξεκίνησε η ανέλιξή του με μία σειρά από σπουδαία singles που του εξασφάλισαν μια θέση στο πάνθεον της rock “n” roll, αλλά και στην εταιρεία του Atlantic, την πρωτοκαθεδρία στον χώρο.

Ήταν, φυσικά, και μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με έναν διάχυτο ερωτισμό στον τρόπο που απέδιδε τη μουσική, στους στίχους και τις κινήσεις του. Καταδικάστηκε, κάποτε, μάλιστα και ως «ματάκιας», κάτι που είχε παραδεχθεί ότι τον ερέθιζε.

Στον απόηχο της δόξας του, είχε, κατά δήλωσή του, ένα όραμα που τον έκανε να στραφεί στον Θεό και το 1958 έγινε ιερέας, για να επιστρέψει στα «εγκόσμια» το 1962.

Η αφοσίωση στον Θεό και η «μουσική του διαβόλου» αποτέλεσε για πολλά χρόνια βασικό στοιχείο στη θεματολογία της μουσικής του.

Μπορεί η εποχή των μεγάλων επιτυχιών να σταμάτησε στη δεκαετία του 1960, όμως ο Little Richard παρέμεινε ένα σύμβολο για το rock “n” roll, τα τραγούδια του διασκευάστηκαν πάρα πολλές φορές και η περσόνα του αποτέλεσε σημείο αναφοράς για πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες των επόμενων γενεών.

Διαβάστε περισσότερα