Απελπισία από τον Αντικαπνιστικό νόμο: Πεσμένος έως και 60% ο καθημερινός τζίρος στα μαγαζιά εστίασης!

Απελπισία από τον Αντικαπνιστικό νόμο: Πεσμένος έως και 60% ο καθημερινός τζίρος στα μαγαζιά εστίασης
Απελπισία από τον Αντικαπνιστικό νόμο: Πεσμένος έως και 60% ο καθημερινός τζίρος στα μαγαζιά εστίασης

Τελικά σε αδιέξοδο οδηγείται η κυβέρνηση από  τις πρώτες παρενέργειες του αντικαπνιστικού νόμου στον οποίο δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα ή πρόβλεψη για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν κυρίως στα μαγαζιά εστίασης (ταβέρνες,καφετέριες, μπαρ κλπ). Και λέμε αδιέξοδο διότι αν στις πρώτες μέρες έπεσε ραγδαία ο καθημερινός τζίρος σε αυτά τα καταστήματα , τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν απολύσεις προσωπικού και λουκέτα.

Η κυβέρνηση που αντιμετώπισε επιπόλαια  την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα μαγαζιά εστίασης και νυκτερινά κέντρα ίσως θα πρέπει να επανέλθει με διευκρινιστικές ρυθμίσεις για τα αυτά του είδους τα μαγαζιά μιας και δεν πρόκειται για νοσοκομεία ή παιδικούς σταθμούς, διαφορετικά θα έχει κατά την άποψη μας μεγάλη φθορά από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου…

Σε προάστια της Αττικής οι επιχειρηματίες είδαν τα έσοδα τους μειωμένα έως και 60%-70% την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, όπως λέει στο insider.gr, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Ο κ. Καββαθάς επισημαίνει ότι τις πρώτες μέρες εφαρμογής του νόμου, ο κόσμος προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να μη βγουν. Σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα που έλαβε η Ομοσπονδία από επιχειρηματίες, όπως λέει, η κίνηση σε καφέ και εστιατόρια ήταν μειωμένη την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ σε κάποιες περιοχές εκτός του κέντρου της Αθήνας η εικόνα ήταν απογοητευτική.

Αναφορικά με τους ελέγχους και τα πρόστιμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων επανέλαβε ότι ο νόμος, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, έχει ασάφειες. Σημειώνει παράλληλα πως τα περισσότερα πρόστιμα που κόπηκαν τις πρώτες μέρες είχαν σχέση με το ποιος χώρος θεωρείται εξωτερικός και ποιος όχι.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε παράλληλα ότι η Ομοσπονδία θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρξουν οι σχετικές διευκρινίσεις.

Διαβάστε περισσότερα