Αυτό είναι το βασικό ΛΑΘΟΣ που κάνουν όσοι παίρνουν ΒΑΡΟΣ μετά από τη δίαιτα!

Αυτό είναι το βασικό ΛΑΘΟΣ που κάνουν όσοι παίρνουν ΒΑΡΟΣ μετά από τη δίαιτα!

Όταν ακολουθούμε κάποια δίαιτα υπάρχει ένα δυσάρεστο σενάριο το οποίο τις περισσότερες φορές υλοποιείται ενώ έχει επιτύχει η δίαιτα μας. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί έπειτα από μια πετυχημένη διαδικασία απώλειας σωματικού βάρους. Και αυτό είναι να φορτωθούμε πάλι σιγά-σιγά το βάρος που είχαμε χάσει με την δίαιτα.

Ας δούμε ποιοι τρόποι υπάρχουν έτσι να μην πάει χαμένη η δίαιτα που ακολουθήσαμε τις περισσότερες φορές με μεγάλη δυσκολία.

Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όσοι είναι επιρρεπείς στην επαναπρόσληψη βάρους κάνουν το ίδιο λάθος: σταματούν την όποια φυσική δραστηριότητα είχαν ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορούμε να βάλουμε φρένο στο να ξαναπάρουμε το παλιό μας βάρος, αρκεί να συνεχίσουμε την άθληση ώστε να ενδυναμώσουμε το μυϊκό μας σύστημα.

Επισημαίνεται ότι με τη συστηματική άσκηση οι θερμίδες που καίει ο οργανισμός μας σε ηρεμία μπορεί να αυξηθούν ακόμη και κατά 15%.

Φυσικά άλλη μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μην ξαναπαχύνουμε μετά τη δίαιτα είναι να διατηρήσουμε υγιεινές συνήθειες διατροφής και να μην επανέλθουμε στις παλιές και ανθυγιεινές τακτικές που αρχικά οδήγησαν στην πρόσληψη βάρους.

Επομένως συνεχίστε να έχετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας ακόμη και αν η δίαιτα έχει τελειώσει και είναι βέβαιο ότι οι πιθανότητες να ταλαιπωρηθείτε από το φαινόμενο της επαναπρόσληψης του βάρους μειώνονται δραστικά.

Διαβάστε περισσότερα