Αυτό είναι το ΡΟΦΗΜΑ που καταπολεμά τις ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ και το ΦΟΥΣΚΩΜΑ!

Αυτό είναι το ΡΟΦΗΜΑ που καταπολεμά τις ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ και το ΦΟΥΣΚΩΜΑ!

Ένα πολύ καλό ρόφημα για την καλή λειτουργία του εντέρου που καταπολεμά τις εντερικές λοιμώξεις και το ενοχλητικό φούσκωμα. Το ξινόγαλο θεωρείται ένα πολύ φυσικό ρόφημα ενώ η πρωτεΐνη που βρίσκεται σε ατό είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Επιπροσθέτως περιέχει πολύ λίγο λίπος και είναι πλούσιο σε ασβέστιο,φωσφόρο και βιταμίνες.

.

Τι δείχνουν οι σύγχρονες κλινικές μελέτες

  • Το ξινόγαλο είναι άριστο φάρμακο για τον εντερικό σωλήνα. Αυτό οφείλεται στα οξυγαλακτικά βακτήρια που περιέχει, τα οποία εμποδίζουν ανταγωνιστικά την ανάπτυξη βακτηρίων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν εντερικές λοιμώξεις.
  • Θεωρείται υψηλότερης διατροφικής αξίας από το γάλα, αφού είναι πιο ανεκτό από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, λόγω των προβιοτικών του που το κάνουν πιο εύπεπτο (ο οργανισμός το μεταβολίζει στον μισό χρόνο από ό,τι το γάλα). Δεν δημιουργούνται ως εκ τούτου στομαχικά «φουσκώματα» και άλλες διαταραχές.
  • Ενισχύει αποτελεσματικά την κινητικότητα του εντέρου και βοηθά στην αναγέννηση της φυσικής μικροχλωρίδας του, ιδιαίτερα μετά από χορήγηση αντιβιοτικών.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τις τιμές της χοληστερόλης.

Παρασκευή ξινόγαλου

Το ξινόγαλα είναι ένα προϊόν που παράγεται από την οξίνιση του γάλακτος. Η οξίνιση, η οποία δίνει στο γάλα μια ξινή γεύση, επιτυγχάνεται είτε με την προσθήκη οξέος είτε μέσω βακτηριακής ζύμωσης. Το οξύ προκαλεί την πήξη του γάλακτος, αναστέλλει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και βελτιώνει τη διάρκεια ζωής του.

Πηγή: Τρώμε και ομορφαίνουμε – Πολύτιμα μυστικά της υγείας μας, κρυμμένα στην Ελληνική κουζίνα / Δημήτρης Κουρέτας & Ηλίας Μαμαλάκης – Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα