4 πράγματα που σου συμβαίνουν όταν αuvανίζεσαι συχνά

296

Το γεγονός ότι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό εξ’ ημών

δεν φτάνει σε οpγασμό κατά τη διάρκεια του $eξ

(οι περισσότερες έρευνες συμφωνούν στο ότι συμβαίνει στο 25% των γυναικών) κάνει ακόμα πιο απαιτητική μια κουβέντα γύρω από το θέμα του αuνανισμού,

όσο και τον ίδιο απαραίτητο. Γιατί καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις το σώμα και τη $eξουαλικότητά σου, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει.

Πέρα από τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα για τον αυνανισμό, η αυτοϊκανοποίηση έχει εξαιρετικά οφέλη για το σώμα και την ύπαρξή σου γενικότερα. Μια έρευνα του 2011 υποστηρίζει πως το 92% των γυναικών αuνανίζεται.

Από την άλλη, το 2017, μια έρευνα βρήκε πως μόνο το 40% των γυναικών αuνανίστηκαν τον περασμένο μήνα, ενώ ένα 20% δήλωσε πως δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ. Γιατί βρε κορίτσια; αφού:

Σε βοηθάει να κοιμάσαι

Ο αυνανισμός, ειδικά τις βραδινές ώρες καλμάρει το νευρικό σύστημα και εκτονώνει την ένταση που έχεις συσσωρεύσει όλη μέρα. Ναι, σαν το $eξ. Αν δεν υπάρχει ταίρι για “κουμ καν”, ρίχνεις πασιέντζα, μόνη σου. Επίσης ρίχνει την πίεση.

Διαβάστε ακόμα:  Τέλος τα εσώpουχα με τα κοpδονάκια κορίτσια! Αυτά φορούν τα μοντέλα και φέρνουν επανάσταση

Νιώθεις πιο χαρούμενη μετά

Μετά τον οpγασμό τι νιώθουμε; ευφορία νιώθουμε. Ε, ο τακτικός αυνανισμός επιδρά θετικά στην απελευθέρωση οξυτοκίνης και ενδορφινών. Αποτέλεσμα; καλύτερη διάθεση, λιγότεροι πόνοι στο σώμα σου,  χαλαρουίτα.

Σου ξυπνά τη λίμπιντο

Το $eξ είναι σαν το ποδήλατο, ναι. Δεν το ξεχνάς, ΑΛΛΑ αν κάνεις καιρό να καβαλήσεις σέλα, ξεχνάς πόσο ωραία περνάς εκεί πάνω, πόσο ελεύθερη νιώθεις όταν κάνεις βόλτες και ακριβώς επειδή δεν θυμάσαι, χάνεις την όρεξή σου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με δίπτυχο σeξ-αuνανισμός. Αν δεν κρατάς σε εγρήγορση τη σεξουαλική σου δραστηριότητα, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο, θα ξεχάσεις κι αυτά που ήξερες. Ο αuνανισμός σου υπενθυμίζει τι ωραία αίσθηση προκαλεί το σeξ και ίσως σε κάνει να το επιδιώξεις λίγο παραπάνω.

Σε γυμνάζει εκεί κάτω

Ο συχνός αυνανισμός τονώνει το πυελικό πάτωμα και τον κόλπο σου, ενώ παράλληλα ευνοεί την υγεία της ουροδόχου κύστης σου. Επίσης, όσο πιο πολύ δίνεις ερεθίσματα στον κόλπο σου, τόσο περισσότερο σε εγρήγορση θα είναι. Απλή λογική. Μην το αφήνεις για να μη σε αφήσει. Τέλος, μάθε ότι ο αuνανισμός γυμνάζει την ευαίσθητη περιοχή όσο και οι πυελικές ασκήσεις Kegel. Αμέ.

Διαβάστε ακόμα:  Μπήκε στο χειρουργείο ως η πιο παχύσαρκη έφηβη του κόσμου. Δείτε πώς είναι σήμερα

Via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ