Μενίδι: Συγκλονίζει η μητέρα του 11χρονου Μάριου… «Το παιδί μου δεν πρόλαβε να…»

89

Ποια τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του 11χρονου Μάριου;

Επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στον καταυλισμό, στο Μενίδι, όταν περίπου 200 άτομα αποσπάστηκαν από την ειρηνική πορεία κατά της εγκληματικότητας και προσπάθησαν να περάσουν το αστυνομικό μπλόκο.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με πετροπόλεμο και ρίψη χημικών ενώ οι Ρομά κάνουν επίδειξη δύναμης, πυροβολώντας στον αέρα, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφο που είναι στο σημείο.

Θλίψη και τεράστια οργή είναι τα βασικά συναισθήματα των κατοίκων στο

Μενίδι μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια μιας σχολικής γιορτής. Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι καταγγέλλουν πως περιστατικά σαν αυτά είναι «καθημερινότητα» και πως συνεχώς βρίσκουν κάλυκες από σφαίρες στις αυλές τους, ενώ ζητούν εκτός από απόδοση δικαιοσύνης να επέλθει επιτέλους νομιμότητα στην γκετοποιημένη περιοχή.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τι βιώνουμε, αν δεν έρθει να μείνει εδώ», «Το γεγονός της περασμένης Πέμπτης δεν ήταν τυχαίο, είναι καθημερινό. 10-15 φορές τη μέρα πέφτουν σφαίρες πάνω στα αυτοκίνητα, στις σκεπές. Ήταν θλιβερό ότι τώρα έπεσε στο κεφάλι του παιδιού»,

«Έχουμε απελπιστεί. Εάν η Πολιτεία δεν λάβει μέτρα, θα το κάνουμε εμείς. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις οργισμένες δηλώσεις των κατοίκων, που το Σάββατο πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τον καταυλισμό των Ρομά για τον θάνατο του 11χρονου.

Τα πρώτα λόγια της μητέρας: «Ο Μάριος δεν πρόλαβε να δώσει την παράστασή του»

Ο Σωτήρης Κουφογεώργος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων δήμου Αχαρνών, που ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, που κόστισε τη ζωή του 11χρονου Μάριου και μεταφέρει τα πρώτα λόγια της μητέρας του, μέσα στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία.

«Ο Μάριος δεν πρόλαβε να δώσει την παράστασή του», φέρεται να είπε η ίδια, μην γνωρίζοντας ακόμη τι ακριβώς συνέβη στο γιο της.

«Το παιδί δεν έβγαλε άχνα, έσκασε κάτω στο τσιμέντο σαν μολύβι. Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε. Πρώτη πήγε στο σημείο η μητέρα του, η οποία ήταν και δασκάλα του στην Ε΄ Δημοτικού. Στο σημείο που κατέρρευσε είχε αίμα στο τσιμέντο. Η διευθύντρια και οι δάσκαλοι του σχολείου ζητούσαν από τους υπόλοιπους μαθητές να απομακρυνθούν και καλούσαν στα μεγάφωνα αν υπάρχει κάποιος γιατρός στην εκδήλωση.

Εμφανίστηκε μια μητέρα μαθητή που είναι αναισθησιολόγος και μαζί με τη μητέρα του, η οποία, όπως έμαθα, έχει γνώσεις νοσηλευτικής, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Του έβαλαν ένα πανί στο κεφάλι για να σταματήσουν την αιμορραγία, του έκαναν πολλές τεχνητές αναπνοές για να το επαναφέρουν. Όπως άκουσα, είχε σφυγμό, αλλά δεν είχε τις αισθήσεις του», είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα του newsit, ο κ. Κουφογεώργος.

Πηγή: fimes

(Visited 1 times, 1 visits today)
Διαβάστε την συνέχεια εδώ