Δημοσκόπηση Κάπα Research: Δεν το πιστεύουν στη ΝΔ – Ποιοι τρίβουν τα χέρια τους…

848

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research;


Σταθερό προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “Βήμα της Κυριακής”.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 16,2% στην πρόθεση ψήφου και η ΝΔ 23,2%.

Με την αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία είναι στο 27%, η διαφορά φτάνει στις 9,6 μονάδες: 31,8% για τη ΝΔ και 22,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα της πρόθεσης ψήφου για τα υπόλοιπα κόμματα στη δημοσκόπηση Κάπα Research είναι η εξής:

Χρυσή Αυγή 6,6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,4%, ΚΚΕ 6,1%, Ποτάμι 1,6%, ΑΝΕΛ 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Λαϊκή Ενότητα 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,6%.

Τα νούμερα ωστόσο φέρνουν ανησυχία στη ΝΔ που φαίνεται να χάνει τη διψήφια διαφορά και μαζί την αυτοδυναμία, ενώ τα 3 τελευταία κόμματα εδραιώνουν τη θέση τους στη Βουλή.

Τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης Κάπα Research δείχνουν ότι οι πολίτες κατασταλάζουν στις προτεραιότητες που θέτουν τα επόμενα χρόνια, οι οποίες ελάχιστα ταυτίζονται με τα προγράμματα των κομμάτων.

Διαβάστε ακόμα:  Ποια είναι τα οκτώ οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

Η λύση που αναζητούν όμως είναι πολιτική, στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι ακραία και εξωθεσμική. Αυτά που θέλουν είναι ανάπτυξη, δουλειές, πολιτική σταθερότητα, επιστροφή των παιδιών τους από το εξωτερικό.

Πηγή: tro-ma-ktiko

Διαβάστε την συνέχεια εδώ